
Avocado toast met ei
Avocado toast, inmiddels het bekendste broodje op de menukaart. Wij het eten het graag met een gepocheerd eitje of met roerei. Want dan heb je een lekkere en voedzame lunch inéén. De avocado kan je gewoon heel simpel prakken en op smaak brengen met peper en zout. Maar wij maken er een lekker spread van met Tahin. Echt een lekker recept voor een broodje avocado.

We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 4 eieren
- 2 rijpe avocado's
- 2 el tahin
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve citroen
- 2 el zwart sesamzaad
- 4 takjes verse peterselie
- Scheutje azijn
- Peper en zout
Zo maak je het
Rooster de sneetjes zuurdesembrood goudbruin op een grill of in de oven.
Pureer de avocado, de tahin, de knoflook en het sap van een halve citroen glad in een keukenmachine. Breng dit op smaak met peper en zout.
Breng wat water met zout en een scheutje azijn tot net tegen de kook aan. Breek de eitjes boven een zeefje zodat het overtollige vocht kan verdwijnen. Schenk de eitjes voorzichtig in het water. Pocheer de eieren in 3 minuten gaar.
Besmeer de zuurdesem toast rijkelijk met de avocadospread. Leg op iedere boterham een gepocheerd ei. Garneer de avocado toast met zwarte sesamzaadjes en wat verse peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan