Avocado toast met ei
Avocado toast, inmiddels het bekendste broodje op de menukaart. Wij het eten het graag met een gepocheerd eitje of met roerei. Want dan heb je een lekkere en voedzame lunch inéén. De avocado kan je gewoon heel simpel prakken en op smaak brengen met peper en zout. Maar wij maken er een lekker spread van met Tahin. Echt een lekker recept voor een broodje avocado.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 4 eieren
- 2 rijpe avocado's
- 2 el tahin
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve citroen
- 2 el zwart sesamzaad
- 4 takjes verse peterselie
- Scheutje azijn
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster de sneetjes zuurdesembrood goudbruin op een grill of in de oven.
Pureer de avocado, de tahin, de knoflook en het sap van een halve citroen glad in een keukenmachine. Breng dit op smaak met peper en zout.
Breng wat water met zout en een scheutje azijn tot net tegen de kook aan. Breek de eitjes boven een zeefje zodat het overtollige vocht kan verdwijnen. Schenk de eitjes voorzichtig in het water. Pocheer de eieren in 3 minuten gaar.
Besmeer de zuurdesem toast rijkelijk met de avocadospread. Leg op iedere boterham een gepocheerd ei. Garneer de avocado toast met zwarte sesamzaadjes en wat verse peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in