poffertje met forel

Hartig poffertje met forel

De AllerHande is een bron van inspiratie voor mij. Ik vind het een heerlijk blad met lekkere en toegankelijke recepten. Uiteraard ga ik graag met de tijd mee en heb ik ook een Appie App op mijn I-phone geïnstalleerd. Erg handig want hier kan ik allemaal verschillende recepten in opslaan. Zo zag ik bij de meest favoriete recepten ook een hartig poffertje staan met een rivierkreeftje erop. Leuk idee! Ik heb het recept meteen bewaard. Natuurlijk ben ik niet van het rechtstreeks copy-pasten van recepten maar geef ik er graag mijn eigen draai aan. Zo kwam ik op deze hartige versie met bieslook en gerookte forel, erg lekker al zeg ik het zelf.

Ingrediënten voor 24 hapjes
3 gerookte forel filets
175 gram bloem
1 tl bakpoeder
2 dl melk
125 ml zure room
2 eieren
15 gram bieslook
iets zout

Materialen
Poffertjespan

Bereidingswijze
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en zorg dat het beslag glad wordt zonder klonten. Snij de helft van de bieslook in hele kleine stukjes en meng dit door het beslag.
Vet de poffertjespan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen in een schaal.
Verwijder de eventuele graten van de forelfilets en snij ze in kleine stukjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe een beetje zure room op een poffertje en leg hierop een stukje forel. Garneer de hapjes met een stukje bieslook. Heerlijk bij droge witte wijn!

poffertje met forel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in