Geroosterde zoete aardappel uit de oven
Lekker gezond recept voor geroosterde zoete aardappel uit de oven met een frisse yoghurtdip. Deze oranje aardappel is zo veelzijdig en net als met een gewone aardappel kan je er van alles mee doen. Poffen, koken, bakken, stamppot van maken en dus roosteren in de oven.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote zoete aardappelen
- 0,5 rode peper
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Yoghurtdip
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook (gehakt)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de zoete aardappelen zorgvuldig, snij ze doormidden en snij ze in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappelen over de plaat. Strooi de blaadjes van de tijm en rozemarijn er overheen. Bestrooi met peper en zout maak het af met wat olijfolie. Rooster de zoete aardappelen in ongeveer 30 – 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Meng de yoghurt met de mayonaise en de tomatenpuree. Breng op smaak met de gehakte knoflook, gerookt paprikapoeder en zout.
Serveer de geroosterde zoete aardappel met de yoghurtdip
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in