Limoen Munt Siroop

Mijn favoriete cocktail is de Mojito. Lekker fris door de limoen munt siroop en toch een beetje zoet door de rietsuiker. Ik heb meteen dat leuke deuntje weer in mijn hoofd van de Bacardi reclame. Die ken je vast wel, tata tatatata! Omdat het me niet verstandig lijkt om de hele dag Mojito’s te drinken heb ik een alcohol vrije versie bedacht. Eigenlijk is het gewoon limonade maar alcoholvrije Mojito klinkt veel leuker.

Ingrediënten voor 1 liter siroop
10 limoenen
500 gr suiker
1 bos munt
1 liter water
1 fles

Bereidingswijze
Bij het bereiden van deze siroop is het erg belangrijk dat je de fles goed steriliseert. Zou je dit niet doen, dan heb je de kans dat de siroop gaat schimmelen en dat is zonde. Ik heb het steriliseren als volgt gedaan: doe een beetje soda in de fles en giet hier kokend water op. Doe de dop er op en schud het even heen en weer. Pas op, want de fles is heet! Laat dit even 5 minuten staan en giet de fles dan leeg. Spoel de fles nog twee keer na met kokend water en zet hem op de kop te drogen.

limoenen
 

Voor de siroop neem je een kookpan. Giet hier een liter kokend water in, of laat het koken op het vuur. Was de limoenen en haal de zestes (schil) van 5 limoenen af en voeg dit toe aan het water. Pers de limoenen uit en voeg dit toe aan het water.

Voeg vervolgens de suiker toe. Roer het geheel even door en laat de siroop een half uurtje trekken op een laag vuurtje. Als de siroop klaar is, voeg je de munt toe en laat je deze afkoelen.

Zeef de siroop en giet het in de fles.

Doe een scheutje siroop in een glas, voeg ijs toe, een partje limoen en een takje munt. Meng het geheel nu met bruisend water. Wil je een echte Mojito, voeg dan een scheutje witte rum toe!

Let the party begin!

limoen munt siroop

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in