Aardappeltaartjes
Wil je eens een ander bijgerecht op tafel zetten? Deze aardappeltaartjes zijn echt de bom! Eigenlijk is het een soort mini gratin, want het recept doet ons een beetje denken aan aardappelgratin. In de taartjes zit ook nog een vergeten groente verstopt. We hebben namelijk pastinaak aan de aardappeltaartjes toegevoegd. De pastinaak geeft er een zoetige smaak aan en combineert perfect met de aardappelen. Lekker en feestelijk deze aardappeltaartjes in muffinvorm! Ideaal voor bij een kerstdiner.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 aardappelen
- 1 pastinaak
- 200 ml slagroom
- 100 gr geraspte kaas
- 2 knoflooktenen
- 1 tl verse tijm
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Je kunt hiervoor het beste een mandoline gebruiken of een kaasschaaf.
Schil de pastinaak en ook deze snijd je in dunne plakjes.
Doe de room in een pannetje en voeg de tenen knoflook in zijn geheel toe (zonder schil). Breng de room op smaak met de verse tijm en peper en zout en gaar de aardappel en de pastinaak hier gedurende tien minuten in.
Neem een ovenschaal of een muffinvorm en verdeel de aardappel en de pastinaak over de bodem van de schaal.
Giet de room over de aardappelen en bestrooi deze rijkelijk met de geraspte kaas.
Zet de schaal ongeveer 20 – 25 minuten in de oven.
Serveer de aardappeltaartjes meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in