Aardappelpannenkoek

Aardappelpannenkoek

Heb je wel eens een aardappelpannenkoek gemaakt? Dit is eigenlijk een grote rösti geserveerd in een koekenpan. Een aardappelpannenkoek voert je terug naar grootmoeders keuken. De smeuïge textuur maakt deze ouderwetse aardappelpannenkoeken tot een tijdloze favoriet voor jong en oud. Zelf een aardappelpannenkoek maken is ook nog eens harstikke makkelijk. Dus doe snel je schort om en aan de slag!

Aardappelpannenkoek
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr aardappelen (vastkokend)
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder of piment d'Espelette
  • Peper en zout

Lekker met

  • Crème fraîche
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  1. Schil en was de aardappelen. Rasp ze met een grove rasp tot slierten.

  2. Pel de knoflook en de ui en hak deze fijn.

  3. Meng de knoflook en de ui door de aardappelen en voeg het losgeklopte ei toe.

  4. Meng het geheel door elkaar en breng het op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.

  5. Verhit wat boter in de koekenpan en giet het aardappelmengsel in de pan.

  6. Druk het met de bolle kant van de lepel plat en laat het ongeveer tien minuten zachtjes aanbakken.

  7. Leg een bord op de pan en kiep de aardappelpannenkoek om. Schuif de pannenkoek nu voorzichtig terug in de pan en bak de andere kant ook tien minuten aan.

  8. Let erop dat het vuur niet te hoog staat, anders brandt de aardappelpannenkoek aan.

  9. Serveer de aardappelpannenkoek met crème fraîche en verse bieslook.

Aardappelpannenkoek

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (51 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Makkelijke recepten Pannenkoeken Aardappel Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in