
Zalmtartaar
Zalmtartaar, een echte klassieker. En supermakkelijk om te maken, want binnen 10 minuten zet jij dit feestelijke voorgerecht op tafel. Leuk voor tijdens de kerstdagen, maar ook gewoon als je een etentje met vrienden of familie hebt of zin hebt in een lichte maaltijd. Zelf een zalmtartaar maken is dus heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is een ritje naar de visboer en hele lekkere en goede zalm kopen. Want dat maakt deze zalmtartaar tot een succes. Wij maken deze zalmtartaar met een combinatie van rauwe zalm en gerookte zalm. Dat maakt het extra lekker. Met dit zalmtartaar recept kan het in ieder geval niet mis gaan. Wil je liever iets anders maken met zalm? Misschien vind je iets lekkers tussen onze andere zalmrecepten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 150 gr rauwe zalm
- 150 gr gerookte wilde zalm
- 2 tl mosterd
- 1 sjalot
- 1 groene appel
- Sap van een halve citroen
- olijfolie
- Paar takjes peterselie
- peper en zout
Zo maak je het
Snij de rauwe zalm en de gerookte zalm heel fijn en meng het door elkaar.
Snipper de sjalot fijn en voeg deze bij de zalm.
Voeg de mosterd, een scheutje olijfolie en het sap van een citroen toe.
Rasp de appel fijn en voeg deze bij de zalm
Hak de peterselie fijn en voeg deze bij de massa en meng het geheel goed door elkaar.
Breng de zalmtartaar op smaak met peper en zout.
Maak mooie rondjes met een kookring en serveer met brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan