Zalmtartaar
Zalmtartaar, een echte klassieker. En supermakkelijk om te maken, want binnen 10 minuten zet jij dit feestelijke voorgerecht op tafel. Leuk voor tijdens de kerstdagen, maar ook gewoon als je een etentje met vrienden of familie hebt of zin hebt in een lichte maaltijd. Zelf een zalmtartaar maken is dus heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is een ritje naar de visboer en hele lekkere en goede zalm kopen. Want dat maakt deze zalmtartaar tot een succes. Wij maken deze zalmtartaar met een combinatie van rauwe zalm en gerookte zalm. Dat maakt het extra lekker. Met dit zalmtartaar recept kan het in ieder geval niet mis gaan. Wil je liever iets anders maken met zalm? Misschien vind je iets lekkers tussen onze andere zalmrecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 150 gr rauwe zalm
- 150 gr gerookte wilde zalm
- 2 tl mosterd
- 1 sjalot
- 1 groene appel
- Sap van een halve citroen
- olijfolie
- Paar takjes peterselie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snij de rauwe zalm en de gerookte zalm heel fijn en meng het door elkaar.
Snipper de sjalot fijn en voeg deze bij de zalm.
Voeg de mosterd, een scheutje olijfolie en het sap van een citroen toe.
Rasp de appel fijn en voeg deze bij de zalm
Hak de peterselie fijn en voeg deze bij de massa en meng het geheel goed door elkaar.
Breng de zalmtartaar op smaak met peper en zout.
Maak mooie rondjes met een kookring en serveer met brood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in