Hartige cake

Hartige cake

Zoete cake kennen we als geen ander, maar wist je dat je ook een hartige cake kunt maken? Deze hartige cake met rucola en pijnboompitten tover je binnen een mum van tijd uit je keuken: echt smullen. Lekker als tussendoortje, bij een borrel of samen met een kop soep. Je zou ook kleine hartige cupcakes kunnen maken: dat deelt extra makkelijker uit.

Hartige cake met rucola, pijnboompitten en feta

Dit recept komt uit het boek Home Made Zomer van Yvette van Boven, maar we hebben er wel een eigen twist aan gegeven. Zo voegden we voor wat extra smaak nog wat feta toe! Boordevol smaak deze hartige cake. Liever een andere variant proberen? Maak dan deze hartige cake met kaas en spinazie.

Hartige cake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 hartige cake

  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr rucola
  • 3 eieren
  • 100 gr feta
  • 2 el zure room
  • 50 gr pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • 1 flinke el mosterd
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

  2. Hak de rucola fijn en verkruimel de feta.

  3. Doe het bakmeel in een kom en voeg de eieren, zure room, olijfolie en mosterd toe.

  4. Klop het beslag ongeveer één minuut met een mixer. Breng het beslag op smaak met flink wat peper en zout.

  5. Spatel de rucola, feta en de pijnboompitten voorzichtig door het beslag. Houd wat feta en pijnboompitten apart voor de garnering van de bovenkant.

  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en garneer met wat overgebleven feta en pijnboompitten.

  7. Bak de hartige cake gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven af.

Hartige cake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.