herfst salade

Lauwwarme herfstsalade

Salades eet je niet alleen in de zomer, die eet je het hele jaar door. Deze herfstsalade past perfect bij deze tijd van het jaar. Ik heb echte najaarsgroenten zoals pompoen en paddestoelen gebruikt voor een extra herfstig tintje. Ik moet toegeven dat wanneer het buiten kouder wordt, ik het liefst wel iets warms eet, daarom heb ik er ook een lauwwarme salade van gemaakt.

De groenten zijn warm en dit is heerlijk met de koude rucola en geitenkaas. Pompoen en geitenkaas is heel lekker samen, pompoen is zoet en geitenkaas fris. Je kunt ook feta gebruiken als je dat lekkerder vindt. Door de pompoen vult deze salade ook goed, het is een heerlijk gerechtje voor doordeweeks en hartstikke healthy.

Ingrediënten voor 4 personen
1 flespompoen
2 rode uien
200 gr gemengde paddestoelen
1 teen knoflook
75 gr rucola
8 plakjes Parmaham
50 gr geitenkaas
1 el rode wijn azijn
1 tl sumak
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.

Pel de uien en snij ze in parten. Leg de uien samen met de pompoen in een ovenschaal. Kruid de groentes met sumak en wat peper en zout.

Besprenkel het geheel met olijfolie en rooster de groentes in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Boen de paddestoelen schoon met een keukenpapiertje en snij ze in stukken.

Bak de paddestoelen aan in wat olijfolie. Pers een teen knoflook uit over de paddestoelen en breng ze verder op smaak met peper en zout.

Meng de azijn met 3 el olijfolie en meng de dressing door de sla.

Verdeel de pompoen, paddestoelen en rode uien over de sla.

Verdeel de Parmaham over de sla en verkruimel de geitenkaas over de salade.

Serveer de herfst salade lauw warm.

herfst salade

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.