Snelle Pruimentaart

Snelle Pruimentaart

Wij hadden vroeger een pruimenboom in de tuin en die gaf best wel wat pruimen. Die verpakte ik netjes in zakjes en stalde ik uit in mijn pruimenkraam langs de weg. Meestal had ik het na een uur wel weer gezien, want er kwam nog geen hond langs. Niet zo gek als je in een dorp met 500 inwoners woont.

Nu heb ik geen pruimenboom en ook geen tuin dus moet ik het doen met pruimen uit de supermarkt. Ik maakte er een snelle pruimentaart mee, heel simpel om te maken en heel erg yummy. Het amandelmeel geeft een hele zachte smaak aan de cake, heb je dit niet in huis dan kun je uiteraard ook alleen zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Ingrediënten voor 8-10 personen
150 gr boter
50 gr amandelmeel
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr suiker
3 eieren
6 grote pruimen
Snuf zout

Materialen
Springvorm 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Ga net zo lang door tot het mengsel wit van kleur is.

Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar. Het lijkt alsof het mengsel gaat schiften, dit is niet erg. Komt allemaal goed.

Mix het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout nog even kort door de massa. Zorg dat het één geheel is.

Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter.

pruimentaart

Giet het mengsel in de vorm.

pruimentaart

Snij de pruimen in vieren en verdeel ze over het cake mengsel.

Bak de pruimentaart in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Garneer eventueel met wat poedersuiker.

pruimentaart

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Taart recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (26 stemmen)

27 oktober 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in