Pruimentaart

Pruimentaart

Deze pruimentaart is echt een aanrader om eens te maken! Hij is om te pruimen, makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Aan dit pruimentaart recept voegen we amandelmeel toe. Dat geeft de taart een zachte en nootachtige smaak. De taart is niet alleen lekker voor bij de thee of koffie, maar ook erg leuk om als dessert te serveren. Als de pruimen in het seizoen zijn is dit pruimentaart recept met verse pruimen eentje om zeker eens te bakken! PS op zoek naar nog meer lekkere bakrecepten? Bekijk al onze recepten hier.

Pruimentaart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 pruimentaart

  • 225 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr suiker
  • 75 gr amandelmeel
  • 5 eieren
  • 3 verse pruimen
  • Snufje zout

Materiaal

  • Springvorm van 24 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

  2. Klop de boter met de suiker romig en luchtig.

  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar. Het lijkt een beetje alsof het mengsel gaat schiften, dit is niet erg. Het komt allemaal goed.

  4. Mix het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout nog even kort door de massa. Zorg dat het één geheel is.

  5. Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter.

  6. Giet het mengsel in de vorm. Snijd de pruimen in vieren en verdeel over de taart.

  7. Bak de pruimentaart in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

  8. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Garneer eventueel met wat amandelschaafsel of poedersuiker.

Pruimentaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (63 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.