Pruimentaart
Deze pruimentaart is echt een aanrader om eens te maken! Hij is om te pruimen, makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Aan dit pruimentaart recept voegen we amandelmeel toe. Dat geeft de taart een zachte en nootachtige smaak. De taart is niet alleen lekker voor bij de thee of koffie, maar ook erg leuk om als dessert te serveren. Als de pruimen in het seizoen zijn is dit pruimentaart recept met verse pruimen eentje om zeker eens te bakken! PS op zoek naar nog meer lekkere bakrecepten? Bekijk als onze recepten hier.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 pruimentaart
- 225 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr suiker
- 75 gr amandelmeel
- 5 eieren
- 3 verse pruimen
- Snufje zout
Materiaal
- Springvorm van 24 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Klop de boter met de suiker romig en luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar. Het lijkt een beetje alsof het mengsel gaat schiften, dit is niet erg. Het komt allemaal goed.
Mix het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout nog even kort door de massa. Zorg dat het één geheel is.
Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter.
Giet het mengsel in de vorm. Snijd de pruimen in vieren en verdeel over de taart.
Bak de pruimentaart in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Garneer eventueel met wat amandelschaafsel of poedersuiker.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan