Kabeljauw met pancetta

Kabeljauw met pancetta

Deze kabeljauw met pancetta is zo’n makkelijk en lekker kabeljauw recept! Wij hebben echt zitten smullen. Het zoute van de pancetta geeft een heerlijke smaak aan de vis. Het ziet er uit als een luxe hoofdgerecht, maar geloof ons dat de bereiding echt heel makkelijk is. De kabeljauw uit de oven is een leuk gerecht om te maken als je etentje geeft. Lekker met een groente ovenschotel erbij!

Kabeljauw met pancetta
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 12 plakjes pancetta
  • 125 gram cherrytomaten
  • 2 knoflooktenen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Leg drie plakjes pancetta naast elkaar en zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.

  3. Leg de kabeljauw op de pancetta en breng dit op smaak met peper en een klein beetje zout.

  4. Vouw de pancetta over de vis en draai de filets om.

  5. Halveer de cherrytomaten. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomaatjes over de schaal.

  6. Kneus de knoflook en leg deze tussen de tomaatjes.

  7. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat extra peper.

  8. Bak de vis in ongeveer 10 minuten af in de oven.

  9. Serveer de kabeljauw met pancetta met de geroosterde tomaatjes.

Kabeljauw met pancetta

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (18 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Tomaat Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Pasen Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in