Visburger
Deze visburger is een originele een frisse twist op de klassieke hamburger, ideaal voor wie houdt van de smaak van de zee – en hamburgers met een gezonde touch. Voor dit recept vormen we van kabeljauwfilet en gerookte zalm een smaakvolle burger, die we op een getoast broodje serveren met romige avocado en knapperige verse groenten. De toevoeging van zongedroogde tomatentapenade geeft een rijke, zonnige smaak die perfect past bij de lichte smaak van de visburger.
Deze visburgers zijn ideaal voor een gezellig diner thuis of als onderdeel van een uitgebreide lunch. Ze zijn snel te bereiden, voedzaam, en een heerlijke manier om meer vis in je dieet te integreren. Serveer met een frisse salade of knapperige frietjes voor de ultieme maaltijd.
Het geheim van deze visburger
Een aantal tips om deze visburger extra lekker te maken:
- Het gebruik van casinowit in plaats van traditionele paneermeel zorgt voor een fijne binding die de visburgers sappig houdt.
- Rooster de hamburgerbroodjes voor extra smaak en om te zorgen dat de visburgers niet zompig worden.
- Top de burger af met een royale lepel cocktailsaus. Roer eventueel 1-2 eetlepels gin (of whisky) door de cocktailsaus voor een boozy twist.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes
- 400 gr kabeljauwfilet
- 100 gr gerookte zalm
- 2 sneetjes casinowit
- 1 ei
- 4 el zongedroogde tomatentapenade
- 0,5 komkommer
- 1 little gem sla
- 4 avocado's
- 4 tl kappertjes
- 8 el cocktailsaus
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de kabeljauwfilet in grove stukken. Snijd de korstjes van het brood en hak grof. Doe samen met de kabeljauwfilet en het ei in een keukenmachine en hak fijn. Voeg de zongedroogde tomatentapenade en 0,25 theelepel zout toe en meng goed.
Kneed het mengsel tot 4 platte schijven en laat deze tot gebruik in de koelkast opstijven.
Snijd de hamburgerbroodjes door midden en rooster ze aan de snijkant in een droge hete koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er uit. Prak de avocado met de kappertjes en breng op smaak met peper en zout.
Bak de visburgers in een scheutje olijfolie in circa 8-10 minuten rondom bruin, keer ze regelmatig om.
Besmeer de onderkant van de broodjes met het avocadomengsel. Leg de gebakken visburgers op de broodjes. Haal de Little gem uit elkaar en verdeel de slablaadjes, plakjes komkommer en gerookte zalm over de burgers. Top af met 2 eetlepels cocktailsaus per burger. Leg de bovenkant van de broodjes op de burgers en steek eventueel vast met een prikker.
Tip: Roer eventueel 1-2 eetlepels gin of whisky door de cocktailsaus voor een boozy twist.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in