Tagliatelle met spinazie en pesto
Dit recept voor tagliatelle met spinazie en pesto is een dikke tip voor iedereen die houdt van een snelle, maar toch smaakvolle maaltijd. De romige zachtheid van mascarpone past heel goed bij de frisse kruidige smaak van pesto, terwijl verse spinazie zorgt voor een gezonde dosis groen. En dan die twist van knapperig broodkruim, gemengd met geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten… genieten!
Lekker tagliatelle recept
De bereiding van deze tagliatelle met spinazie en pesto is eenvoudig en vraagt weinig tijd. Ideaal voor drukke avonden dus, of wanneer je verlangt naar comfort food zonder al te veel moeite. Of je nu een doorgewinterde thuischef bent of iemand die gewoon op zoek is naar een nieuw recept om aan haar repertoire toe te voegen, dit pastagerecht zal zeker niet teleurstellen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr tagliatelle
- 160 gr wit zuurdesembrood
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 600 gr spinazie
- 150 gr mascarpone
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 140 gr pesto
- 25 gr pijnboompitjes
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en hak ze fijn. Hak het brood in een keukenmachine tot grof broodkruim. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn, schud ze op een bord.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het broodkruim goudbruin. Schud uit de pan op een bord en meng met de geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de tagliatelle in ruim kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een klein kopje kookvocht en giet de tagliatelle af.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook 4-5 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie in delen toe en bak al omscheppend tot de bladeren geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de mascarpone en pesto door de spinazie. Schenk het kookvocht bij de saus en schep daarna de gekookte tagliatelle door de spinaziesaus.
Verdeel de tagliatelle met spinazie over de borden, Bestrooi met het broodkruim en de geroosterde pijnboompitten. Serveer eventueel met extra geraspte Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in