Ovenschotel met broccoli en gehakt
Op zoek naar een eenvoudig, maar heerlijk gerecht voor een doordeweekse avond? Deze ovenschotel met broccoli en gehakt is een onwijze aanrader. Het combineert het voedzame van broccoli en bloemkool met het hartige van gehakt, overgoten met een romige kaassaus en afgemaakt met een knapperige topping van amandelschaafsel.
Variëren met deze ovenschotel
Deze bloemkool broccoli ovenschotel met gehakt is niet alleen smaakvol, maar ook veelzijdig. Wil je minder vlees eten? Vervang dan een deel van het gehakt door linzen uit blik, of kies voor vegetarisch gehakt voor een volledig vleesvrije variant. Dus, verwarm je oven voor en bereid je voor op een heerlijke maaltijd die zowel volwassenen als kinderen zullen waarderen. Deze ovenschotel is een gegarandeerde hit!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gemengd gehakt
- 500 gr broccoli
- 300 gr bloemkool
- 200 gr aardappelschijfjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 gr mascarpone
- 150 gr geraspte belegen geitenkaas
- 1 el grove mosterd
- 50 gr amandelschaafsel
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Kook de broccoli en bloemkoolroosjes kort (circa 4 minuten) in kokend water tot ze net gaar zijn. Laat ze uitlekken.
Haal de schil van de ui en knoflook, en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de fijngehakte ui en knoflook op laag vuur 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het rondom bruin circa 7-8 minuten. Schep de gekookte broccoli en bloemkool door het gehakt. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes op het gehaktmengsel. Bestrooi het geheel met peper en zout.
Verwarm in een steelpannetje de mascarpone en geraspte geitenkaas, totdat de kaas gesmolten is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet de kaassaus gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is. Zet de oven eventueel de laatste 5 minuten op de grillstand.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen, schud ze op een bord. Bestrooi de ovenschotel met geroosterd amandelschaafsel voor een extra crunch.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in