Café crema

Café crema

Café crema is een onwijs lekker Italiaans koffiedrankje met een rijke smaak en romige textuur. Dit drankje serveren wij graag als dessert: een ideale manier om van een espresso te genieten na de maaltijd, maar dan met een toetjes-twist.

Zo maak je dit lekkere koffiedrankje

Om dit drankje te bereiden, beginnen we met het zetten van vier heerlijke espresso’s. De espresso’s worden gezoet met een beetje poedersuiker en koelen daarna af in de koelkast. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met de slagroom. Met een handmixer wordt de room opgeklopt tot er stijve pieken vormen. De afgekoelde espresso wordt daarna aan de slagroom toegevoegd, waardoor de café crema zijn kenmerkende smaak en textuur krijgt. Daarna hoef je het mengsel alleen nog te verdelen over vier glaasjes, die nog een paar uurtjes in de koelkast worden gezet.

Let dus op: maak ‘m wel op tijd van tevoren, vanwege het opstijven in de koelkast. Net voor het opdienen krijgt deze café crema een subtiele finishing touch van een snufje cacaopoeder. En voor die extra verwennerij serveren we er cantuccini koekjes bij om erin te dopen.

Café crema
L'OR koffie
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 espresso's
  • 4 el poedersuiker
  • 500 ml slagroom
  • cacaopoeder (als garnering)

Lekker met

Materiaal

  • mixer
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Zet 4 espresso’s. Voeg de poedersuiker toe en laat de koffie dan volledig afkoelen in de koelkast.

  2. Klop de slagroom op met een mixer en voeg beetje bij beetje de koude espresso toe. Klop tot stijve pieken.

  3. Verdeel over 4 glaasjes en zet ze nog 3 uurtjes terug in de koelkast om op te stijven.

  4. Bestuif de café crema met cacaopoeder. Lekker met cantuccini koekjes erbij.

Café crema
Café crema

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.