courgettebrood

Italiaans groentebrood

Ben je op zoek naar een uniek broodrecept dat zowel gezond als mega-lekker is? Dit Italiaanse groentebrood met ricotta en zongedroogde tomaten is dan echt een perfecte keuze. Het is een heerlijke variatie op een borrelbrood, en eenvoudig te maken in de Airfryer of oven.

Italiaans groentebrood: lekker bij de borrel

Dit heerlijk Italiaans groentebrood maak je in een handomdraai in de Airfryer (wij hebben deze) of oven. Het resultaat? Een smeuïg, hartig brood dat perfect is als bijgerecht bij een maaltijd of als smakelijke snack tussendoor. Qua structuur komt het wat meer overeen met een cake dan een brood. Wil je echt een hartig brood maken maken op basis van gist, dan zijn deze focaccia recepten misschien iets voor jou.

Zelf maken

De bereiding is verrassend eenvoudig. Je begint met het fijnhakken van de ui, knoflook, olijven en tomaten, en het raspen van de courgette. Deze groenten worden gemengd met een luchtig beslag van eieren, ricotta, Parmezaanse kaas en speltmeel. Het mengsel gaat vervolgens in een bakvorm, klaar om te bakken. Serveer dit heerlijke groentebrood in stukken, eventueel met een lik roomkaas voor extra smaak.

italiaans groentebrood
groentebrood

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 brood

  • 150 gr speltmeel
  • 450 gr courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 40 gr olijven
  • 200 gr ricotta
  • 40 gr Parmezaan
  • 6 eieren
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Materiaal

  • Bakvorm 20 x 30 (of)
  • Bakaccessoire Airfryer
  • Airfryer
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de olijven en zongedroogde tomaten grof.

  2. Rasp de courgette en knijp het vocht er goed uit. Doe dit in een kom en voeg de olijven en tomaten toe. Schep de ui en knoflook door het mengsel. Breng de vulling op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout.

  3. Roer de eieren los met de ricotta en de geraspte Parmezaan. Voeg het bakmeel toe en roer tot het een glad mengsel wordt. Voeg wat zout toe.

  4. Spatel het groentemengsel door het beslag. Schep het mengsel in een bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  5. Voor de Airfryer: bak het brood in 55 minuten goudbruin op 150 graden op de lage stand. In de oven: bak het brood gedurende 45 minuten op 160 graden (hetelucht) of 180 graden (boven- en onderwarmte).

    Prik met een satéprikker in het courgettebrood om te kijken of het brood goed gaar is. De prikker moet droog uit het brood komen. Zo niet, zet dan nog even terug in de Airfryer of oven.

  6. Snijd het groentebrood in stukken en serveer met een lik roomkaas.

italiaans groentebrood
courgettebrood

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in