geroosterde pompoen oven

Geroosterde pompoen

De herfst is het seizoen van de pompoen, en wat is er nu lekkerder dan een gerecht dat de warme, rijke smaken van geroosterde pompoen combineert met de frisse kick van knoflooksaus? Dit recept is een heerlijke manier om van deze groente te genieten.

Pompoen uit de oven

We roosteren de pompoen samen met courgette en kikkererwten (allemaal lekker op smaak gebracht met het Indiase specerijenmengsel garam masala) en serveren met het samen met knapperig naanbrood en knoflooksaus. Garneer de geroosterde pompoen met verse korianderblaadjes voor een finishing touch. Een eenvoudig en verrukkelijk recept om de herfst te omarmen!

Ingredient pompoen
geroosterde pompoen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/4 komkommer
  • 4-5 el knoflooksaus
  • 1 grote pompoen
  • 2 courgettes
  • 2 blikjes kikkererwten (à 310 gr per blikje)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el garam masala
  • 2-4 naanbroden
  • 2 takjes verse koriander
  • peper en zout (naar smaak)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Doe ze samen met de knoflooksaus in een kommetje en meng door elkaar.

  3. Schil de pompoen. Haal de pompoenpitten en draden uit de pompoen en snijd in parten van ongeveer 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Giet de kikkererwten af, spoel ze goed om en doe ze daarna met de pompoen en courgette blokjes in een grote mengkom.

  4. Meng in een kommetje de zonnebloemolie en garam masala en wat zout. Schenk in de mengkom en hussel de olie met je handen door de groenten zodat ze rondom bedekt zijn met de olie.

  5. Stort de groenten op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven.

  6. Verwarm het naanbrood zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Serveer de geroosterde pompoen, courgette en kikkererwten met het naanbrood en de knoflooksaus. Garneer met de blaadjes koriander.

Ingredient pompoen
geroosterde pompoen oven

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (41 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Courgette Pompoen Aziatische recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in