Japanse soja eieren
Heb jij wel eens Japanse soja eieren gegeten? Deze gemarineerde eitjes zijn zó lekker in ramen (zoals deze vegetarische noedelsoep), of een ander Aziatisch gerecht. De sojasaus is niet alleen lekker voor de smaak, maar geeft ook een mooie kleur. De gemarineerde soja-eitjes kosten wel wat voorbereidingstijd: laat ze minimaal 4 uur marineren, maar het liefst de hele nacht. Hoe langer je ze marineert des te intenser de smaak wordt! Maak ze dus ruim van tevoren.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor de soja-eitjes:
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- 130 ml water
- 100 ml sojasaus
- 40 ml sushi-azijn
- 1 chilipeper
- 1 verse gember
- 2 knoflook
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de eieren in 7 minuten gaar in kokend water met zout. Spoel af onder koud water. Pel ze en leg apart.
Doe de sojasaus met het water en de sushi-azijn in een pannetje. Snijd de knoflook, chilipeper en gember in plakjes. Voeg bij de sojasaus en breng het mengsel kort aan de kook en laat het vervolgens afkoelen.
Doe de marinade in een bakje en leg de gepelde eieren erin. Zorg dat ze volledig onder de marinade staan. Laat ze minimaal 4 uur marineren, maar het liefst de hele nacht. Hoe langer je ze marineert des te intenser de smaak wordt!
Tip: de soja-eitjes kan je ongeveer 3 dagen (goed afgedekt) bewaren in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in