Japanse soja eieren
Heb jij wel eens Japanse soja eieren gegeten? Deze gemarineerde eitjes zijn zó lekker in ramen (zoals deze vegetarische noedelsoep), of een ander Aziatisch gerecht. De sojasaus is niet alleen lekker voor de smaak, maar geeft ook een mooie kleur. De gemarineerde soja-eitjes kosten wel wat voorbereidingstijd: laat ze minimaal 4 uur marineren, maar het liefst de hele nacht. Hoe langer je ze marineert des te intenser de smaak wordt! Maak ze dus ruim van tevoren.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor de soja-eitjes:
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- 130 ml water
- 100 ml sojasaus
- 40 ml sushi-azijn
- 1 chilipeper
- 1 verse gember
- 2 knoflook
Zo maak je het
Kook de eieren in 7 minuten gaar in kokend water met zout. Spoel af onder koud water. Pel ze en leg apart.
Doe de sojasaus met het water en de sushi-azijn in een pannetje. Snijd de knoflook, chilipeper en gember in plakjes. Voeg bij de sojasaus en breng het mengsel kort aan de kook en laat het vervolgens afkoelen.
Doe de marinade in een bakje en leg de gepelde eieren erin. Zorg dat ze volledig onder de marinade staan. Laat ze minimaal 4 uur marineren, maar het liefst de hele nacht. Hoe langer je ze marineert des te intenser de smaak wordt!
Tip: de soja-eitjes kan je ongeveer 3 dagen (goed afgedekt) bewaren in de koelkast.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.