Vegetarische noedelsoep
Of je nu vegetariër bent of gewoon zin hebt in een aromatisch soepje, deze hartverwarmende vegetarische noedelsoep is sowieso een aanrader! Het recept is eenvoudig en snel te bereiden, alleen de gemarineerde soja-eitjes kosten wat meer voorbereidingstijd – maak deze dus ruim van tevoren. Voeg gerust andere extra ingrediënten toe aan deze Aziatische noedelsoep: van je favoriete paddenstoelen tot bamboescheuten, of extra chili crisp.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 180 gr ramen noedels
- 1.5 l groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 rode peper
- 2 el sojasaus
- 200 gr kastanjechampignons
- 4 stuks baby paksoi
- 2 lente-uitjes
- 10 gr verse koriander
- wokolie
Ingrediënten voor de soja-eitjes:
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- 130 ml water
- 100 ml sojasaus
- 40 ml sushi-azijn
- 1 chilipeper
- 1 verse gember
- 2 knoflook
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak 1 dag of minimaal 4 uur van tevoren de gemarineerde soja-eitjes. Kook hiervoor de eieren in 7 minuten gaar in kokend water met zout. Spoel af onder koud water. Pel ze en leg apart.
Doe de sojasaus met het water en de sushi-azijn in een pannetje. Snijd de knoflook, chilipeper en gember in plakjes. Voeg bij de sojasaus en breng het mengsel kort aan de kook en laat het vervolgens afkoelen.
Doe de marinade in een bakje en leg de gepelde eieren erin. Zorg dat ze volledig onder de marinade staan. Laat ze minimaal 4 uur marineren, maar het liefst de hele nacht. Hoe langer je ze marineert des te intenser de smaak wordt!
Tip: de soja-eitjes kan je ongeveer 3 dagen (goed afgedekt) bewaren in de koelkast.
Snijd de champignons in plakjes. Bak ze in een ruime soeppan aan in wat wokolie.
Snijd de rode peper (zonder zaadlijsten), de knoflook en de gember fijn en bak dit mee. Voeg de bouillon en de sojasaus toe en roer om.
Voeg de noedels en de paksoi toe en breng alles ongeveer 5 minuten aan de kook.
Verdeel de vegetarische noedelsoep over de kommen. Leg in iedere kom een soja-ei. Garneer met fijngesneden lente ui en verse koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in