Orange posset

Orange posset

Zin in een fris dessert? Maak dan deze orange posset! Een heerlijk romig toetje met sinaasappel met slechts een paar ingrediënten, dat je serveert in de uitgeholde sinaasappels. Mooi om te zien, nog fijner om op te eten.

Wat is een orange posset?

Een posset is een dessert dat is gemaakt met room en citrusvruchten, vaak citroen of sinaasappel – die laatste gebruiken wij vandaag: vandaar de naam ‘orange posset’. De lemon posset is wat bekender, maar wij vonden het leuk om iets anders te doen. De vulling maak je van een mengsel van room, suiker en citrusfruit, dat wordt verwarmd totdat de suiker is opgelost en het mengsel dikker wordt. Vervolgens serveer je het niet in een glas (kan ook, trouwens), maar in de uitgeholde vruchten. Mooi, toch?

Orange posset
Orange posset

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 ml sinaasappelsap (van 2 sinaasappels)
  • 1 sinaasappel (alleen de rasp)
  • 400 ml volle slagroom
  • 100 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 takje munt (als garnering)

Zo maak je het

  1. Was de sinaasappels, halveer ze en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Knijp het sap eruit en haal het door een zeef. Meet 100 ml sap af. Gooi de schillen niet weg, die heb je zo nog nodig.

  2. Doe de volle slagroom in een steelpan. Voeg de suiker, het vanille extract en de rasp van 1 sinaasappel toe en verwarm totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten zachtjes koken. Laat het dan afkoelen tot handwarmte.

  3. Voeg het sinaasappelsap toe en meng dit door de slagroom. Je zal zien dat het mengsel indikt.

  4. Giet het mengsel in de uitgeholde sinaasappels. Laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  5. Garneer de orange posset met een partje sinaasappel, wat extra sinaasappelrasp en een blaadje munt.

Orange posset
Orange posset

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (13 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Koningsdag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in