Orange posset
Zin in een fris dessert? Maak dan deze orange posset! Een heerlijk romig toetje met sinaasappel met slechts een paar ingrediënten, dat je serveert in de uitgeholde sinaasappels. Mooi om te zien, nog fijner om op te eten.
Wat is een orange posset?
Een posset is een dessert dat is gemaakt met room en citrusvruchten, vaak citroen of sinaasappel – die laatste gebruiken wij vandaag: vandaar de naam ‘orange posset’. De lemon posset is wat bekender, maar wij vonden het leuk om iets anders te doen. De vulling maak je van een mengsel van room, suiker en citrusfruit, dat wordt verwarmd totdat de suiker is opgelost en het mengsel dikker wordt. Vervolgens serveer je het niet in een glas (kan ook, trouwens), maar in de uitgeholde vruchten. Mooi, toch?
Help hij wordt niet dik
Soms dikt de pudding niet goed in. Dit heeft te maken met de zuurheid van de sinaasappels. Of dat je mengsel nog te warm is voordat je het sinaasappelsap toevoegt. Wil je zeker weten dat het goed opstijft dan kan je ook 2 blaadjes gelatine laten weken in water. Deze klop je met een garde door de hete slagroom en dan voeg je meteen het sinaasappelsap toe.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 100 ml sinaasappelsap (van 2 sinaasappels)
- 1 sinaasappel (alleen de rasp)
- 400 ml volle slagroom
- 100 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 takje munt (als garnering)
Zo maak je het
Was de sinaasappels, halveer ze en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Knijp het sap eruit en haal het door een zeef. Meet 100 ml sap af. Gooi de schillen niet weg, die heb je zo nog nodig.
Doe de volle slagroom in een steelpan. Voeg de suiker, het vanille extract en de rasp van 1 sinaasappel toe en verwarm totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten zachtjes koken. Laat het dan afkoelen tot handwarmte.
Voeg het sinaasappelsap toe en meng dit door de slagroom. Je zal zien dat het mengsel indikt.
Giet het mengsel in de uitgeholde sinaasappels. Laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de orange posset met een partje sinaasappel, wat extra sinaasappelrasp en een blaadje munt.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan