Japanse soja eieren
Heb jij wel eens Japanse soja eieren gegeten? Deze gemarineerde eitjes zijn zó lekker in ramen (zoals deze vegetarische noedelsoep), of een ander Aziatisch gerecht. De sojasaus is niet alleen lekker voor de smaak, maar geeft ook een mooie kleur. De gemarineerde soja-eitjes kosten wel wat voorbereidingstijd: laat ze minimaal 4 uur marineren, maar het liefst de hele nacht. Hoe langer je ze marineert des te intenser de smaak wordt! Maak ze dus ruim van tevoren.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor de soja-eitjes:
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- 130 ml water
- 100 ml sojasaus
- 40 ml sushi-azijn
- 1 chilipeper
- 1 verse gember
- 2 knoflook
Zo maak je het
Kook de eieren in 7 minuten gaar in kokend water met zout. Spoel af onder koud water. Pel ze en leg apart.
Doe de sojasaus met het water en de sushi-azijn in een pannetje. Snijd de knoflook, chilipeper en gember in plakjes. Voeg bij de sojasaus en breng het mengsel kort aan de kook en laat het vervolgens afkoelen.
Doe de marinade in een bakje en leg de gepelde eieren erin. Zorg dat ze volledig onder de marinade staan. Laat ze minimaal 4 uur marineren, maar het liefst de hele nacht. Hoe langer je ze marineert des te intenser de smaak wordt!
Tip: de soja-eitjes kan je ongeveer 3 dagen (goed afgedekt) bewaren in de koelkast.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan