Chili sin carne

Chili sin carne

Vandaag gaan we je laten zien hoe je een fantastische chili sin carne op tafel zet. Nope, je hebt geen vlees nodig om een gerecht naar een hoger niveau te tillen: deze chili bewijst dat wel. Laat die blikken tomaten, bonen en mais maar tevoorschijn komen, want dát zijn de helden van deze chili. Plus het magische ingrediënt: een vleugje cacaopoeder dat een diepe, rijke dimensie aan deze stoof geeft. Ja, je leest het goed – cacao. Vertrouw maar op ons, want dit geheime wapen geeft deze Mexicaanse chili sin carne een onweerstaanbare twist.

Chili sin carne
Chili sin carne

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 paprika's (verschillende kleuren)
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • 2 limoenen
  • 2 blikken pomodorini tomaten (van 400 gram)
  • 1 blik bonenmix (van 310 gram)
  • 250 gr zure room
  • 0,5 el cacaopoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 0,25 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Lekker met tortillachips

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en hak fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Haal de zaadjes uit de peper en hak fijn.

  2. Verhit een scheutje olie in een stoofpan, bak de ui, rode peper en stukjes paprika 6-8 minuten op laag vuur. Bestrooi de groenten met gerookt paprikapoeder en voeg de tomaten uit blik toe. Roer door en laat 8-10 minuten zachtjes koken.

  3. Roer de cacaopoeder en chilivlokken door de saus en breng op smaak met peper en zout. Giet de bonenmix in een vergiet en spoel ze af. Schep de bonenmix door de saus en laat ze 2-3 minuten opwarmen.

  4. Verdeel de chili sin carne over de borden, geef de zure room erbij en bestrooi met koriander. Snijd de limoentjes in parten en geef erbij. Om de chili aan tafel verder op smaak te brengen. Serveer eventueel met tortillachips.

    Tip: Eet je vegan? Vervang de zure room dan door plantaardige yoghurt.

Chili sin carne
Chili sin carne

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in