artisjok salade

Artisjok salade

Deze artisjok salade is een verrukkelijke salade die je in een handomdraai op tafel tovert. Lekker Frans, met gemengde sla, linzen en artisjokharten uit pot. De balsamico-azijn en rode ui geven een friszure twist, en knapperige bleekselderij en komkommer zorgen voor de nodige crunch. Top de salade af met kappertjes, verse basilicumblaadjes en romige geitenkaas. Wie zei dat salades saai waren?!

Artisjok salade
artisjok salade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 potten artisjokharten op water (van 280 gram)
  • 400 gr linzen
  • 2 rode uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 150 gr gemengde sla (met bietenblad of rucola melange)
  • 3 takjes verse basilicum
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 2 el kappertjes
  • 8 el balsamico-azijn
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Giet de linzen af en spoel ze af in een vergiet. Haal de schil van de rode ui en hak zo fijn mogelijk. Hak de bleekselderij in dunne ringetjes en de komkommer in stukjes.

  2. Verwarm in een steelpannetje de balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie en fijngehakte rode ui, laat 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de linzen en artisjokharten er door en laat tenminste 15 minuten staan.

    Tip: heb je meer tijd? Laat de artisjokken en linzen eens wat langer marineren (bijvoorbeeld een nachtje), hier worden ze superlekker van.

  3. Verdeel de linzen en artisjokken over een mooie saladeschaal. Schep de gemengde sla, komkommer en bleekselderij er door. Verkruimel de geitenkaas er over en bestrooi met kappertjes en verse basilicumblaadjes. Serveer deze artisjok salade direct.

Salade van artisjokken
Salade van artisjokken

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (38 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Geitenkaas Linzen Franse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht Lunch Salades Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in