![Spinazie quiche](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/07/Spinazie-quiche-3.jpg)
Spinazie quiche
Zin in een quiche, maar wil je eens wat anders dan een klassieke lorraine? Deze spinazie quiche met feta en rozijnen is lekker hartig, goed gevuld en helemaal vega. Perfect voor een gezellige lunch of een smakelijk diner met vrienden of familie. Ook een welkome gast op je volgende picknick! Wij maken het deeg voor deze spinazie quiche from scratch, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar quichedeeg of bladerdeeg gebruiken, nog makkelijker!
![Spinazie quiche](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/07/Spinazie-quiche.jpg)
![Spinazie quiche](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/07/Spinazie-quiche-1.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4-6 personen
- 200 gr spinazie
- 2 uien
- 100 gr roomboter (koud)
- 200 ml slagroom
- 100 gr crème fraîche
- 25 + 50 gr geraspte belegen kaas
- 75 gr feta
- 1 + 3 eieren
- 250 gr bloem
- 50 gr rozijnen
- pijnboompitten (geroosterd)
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak het deeg door bloem, 1 eetlepel crème fraîche en koude boter (in blokjes) in een keukenmachine te mengen, voeg 0,5 theelepel zout en de geraspte kaas toe en mix opnieuw. Voeg 1 ei toe en mix tot het deeg samenkomt. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm en leg in de vorm, druk de randen aan en snijd het teveel aan deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 20 minuten in de koelkast om terug te koelen.
Tip: kant-en-klaar quichedeeg gebruiken kan natuurlijk ook!
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
Maak ondertussen de vulling. Snijd de ui in ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen in 5-6 minuten op hoog vuur goudbruin. Voeg spinazie toe en laat het slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Klop in een mengkom 3 eieren met slagroom los, roer de rest van de crème fraîche en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een (verfrommeld en weer uitgespreid) bakpapier op de deegbodem en vul met een blindbakvulling (bijvoorbeeld ongekookte rijst of speciale bakbonen) en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de quichebodem uit de oven en haal de blindbakvulling en het bakpapier er uit. Bak nog eens 7 minuten tot de bodem droog aanvoelt.
Schenk het kaas-roommengsel in de quichebodem, verdeel het spinazie en ui-mengsel en de rozijnen er over. Verkruimel de feta erover en bak in ongeveer 25-30 minuten tot de vulling mooi gestold is.
Bestrooi de spinazie quiche vlak voor serveren met wat pijnboompitten en eventueel wat verse spinazieblaadjes. Deze quiche is overigens de dag erna ook nog heerlijk!
![Spinazie quiche](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/07/Spinazie-quiche-3.jpg)
![Spinazie quiche](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/07/Spinazie-quiche-2.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.