Spinazie quiche

Spinazie quiche

Zin in een quiche, maar wil je eens wat anders dan een klassieke lorraine? Deze spinazie quiche met feta en rozijnen is lekker hartig, goed gevuld en helemaal vega. Perfect voor een gezellige lunch of een smakelijk diner met vrienden of familie. Ook een welkome gast op je volgende picknick! Wij maken het deeg voor deze spinazie quiche from scratch, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar quichedeeg of bladerdeeg gebruiken, nog makkelijker!

Spinazie quiche
Spinazie quiche
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 200 gr spinazie
  • 2 uien
  • 100 gr roomboter (koud)
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr crème fraîche
  • 25 + 50 gr geraspte belegen kaas
  • 75 gr feta
  • 1 + 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • 50 gr rozijnen
  • pijnboompitten (geroosterd)
  • olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak het deeg door bloem, 1 eetlepel crème fraîche en koude boter (in blokjes) in een keukenmachine te mengen, voeg 0,5 theelepel zout en de geraspte kaas toe en mix opnieuw. Voeg 1 ei toe en mix tot het deeg samenkomt. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm en leg in de vorm, druk de randen aan en snijd het teveel aan deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 20 minuten in de koelkast om terug te koelen.

    Tip: kant-en-klaar quichedeeg gebruiken kan natuurlijk ook!

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  3. Maak ondertussen de vulling. Snijd de ui in ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen in 5-6 minuten op hoog vuur goudbruin. Voeg spinazie toe en laat het slinken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Klop in een mengkom 3 eieren met slagroom los, roer de rest van de crème fraîche en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Leg een (verfrommeld en weer uitgespreid) bakpapier op de deegbodem en vul met een blindbakvulling (bijvoorbeeld ongekookte rijst of speciale bakbonen) en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de quichebodem uit de oven en haal de blindbakvulling en het bakpapier er uit. Bak nog eens 7 minuten tot de bodem droog aanvoelt.

  6. Schenk het kaas-roommengsel in de quichebodem, verdeel het spinazie en ui-mengsel en de rozijnen er over. Verkruimel de feta erover en bak in ongeveer 25-30 minuten tot de vulling mooi gestold is.

  7. Bestrooi de spinazie quiche vlak voor serveren met wat pijnboompitten en eventueel wat verse spinazieblaadjes. Deze quiche is overigens de dag erna ook nog heerlijk!

Spinazie quiche
Spinazie quiche

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.