Snicker ijs

Snicker ijs

Vandaag delen we een té lekker toetje met jullie. We gaan Snicker ijs maken! Dit recept combineert alledaagse ingrediënten op een ongewone manier, waardoor dit een dessert is dat je keer op keer opnieuw wil maken. We beginnen met slagroom, vanille yoghurt en gecondenseerde melk. Dit trio vormt een goede basis voor extra smaak: gezouten pinda’s, fudge, stukjes nougat en gesmolten chocolade. We gebruiken zowel pure als melk chocolade, voor een diepe, rijke smaak. We bestrooien het geheel met pinda’s en een beetje zeezout – dat haalt het zoet zo lekker omhoog. Het resultaat: een dessert dat niet alleen lekker smaakt, maar ook interessant is om te eten, met al zijn lagen en texturen. Of je het nu in een ijscoupe schept of op een hoorntje serveert, dit Snicker ijs wil je maken!

Snicker ijs
Snicker ijs
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 liter ijs

  • 250 + 50 ml slagroom
  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 300 ml vanille yoghurt (wat dikkere volle werkt het beste)
  • 100 gr fudge
  • 75 gr nougat
  • 200 gr pure chocolade
  • 75 gr melk chocolade
  • 75 + 25 gr gezouten pinda's
  • 0,5 el zeezout

Materiaal

  • afsluitbare (vriezer)bak van 1 liter
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de pinda’s grof en de nougat in kleine stukjes. Klop daarna 250 milliliter slagroom met een mixer stijf, spatel de vanilleyoghurt en gecondenseerde melk er door, zet even apart.

  2. Smelt de pure chocolade au bain marie (in een hittebestendige kom, boven een pan met een klein laagje zachtjes kokend water).

  3. Smelt de fudge samen met 50 milliliter slagroom in een steelpannetje (op niet al te hoog vuur) totdat er een karamelsaus ontstaat, dit duurt ongeveer 6 minuten.

  4. Schep daarna de karamelsaus en helft van de gesmolten pure chocolade door het de het slagroommengsel. Voeg 75 gram pinda’s en nougat toe en schep door het ijsmengsel, schep alles over in een afsluitbare bak.

  5. Schenk de rest van de pure chocolade over het ijsmengsel tot het volledig bedekt is. Zet de bak Snicker ijs in de vriezer en laat 4-6 uur (of een hele nacht) opstijven.

  6. Smelt voor een extra choco drizzle de melkchocolade au bain marie. Drizzle de chocolade, door een vork in de gesmolten chocolade te dopen en daarna zigzaggend over de bovenkant van het ijs te halen. Bestrooi met nog wat extra pinda’s en wat zeezout en zet nog 30 minuten in de vriezer.

  7. Serveer het Snicker ijs in ijshoorntjes of in mooie ijscoupes.

Snicker ijs
Snicker ijs

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.