Pasta met groene asperges

Pasta met groene asperges

Weet je nog, die razend populaire TikTok feta pasta? Dit recept is er een leuke (en groenere) variant op – met een stuk meer voedzame groenten! Deze pasta met groene asperges en feta uit de oven combineert de frisheid van groene groenten met de romigheid van feta, en is een absolute winnaar. Je kunt ervoor kiezen om extra pasta apart te koken en deze vervolgens toe te voegen aan de feta en groenten, waardoor je een wat volledigere maaltijd krijgt. Voor een extra smaakdimensie kun je wat citroenrasp toevoegen, samen met een handvol verse basilicumblaadjes. Liever pasta met witte asperges? Dan is dit recept iets voor jou.

Pasta met groene asperges
Pasta met groene asperges

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr groene asperges
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 200 gr sugarsnaps
  • 1 + 0,5 citroenen
  • 1 plak feta (200 gram)
  • 300 gr pasta (penne )
  • 3 takjes basilicum
  • 2 el crème fraîche
  • olijfolie
  • peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Hak de verhoute onderkanten van de groene asperges en snijd ze in stukjes van 2-3 centimeter, maak de sperziebonen panklaar. Leg ze samen met de sugar snaps in een ovenschaal of op een bakplaat. Drizzle er wat olijfolie over. Zet in de oven. 

  3. Haal de groenten na 10 minuten uit de oven en leg de feta (in zijn geheel) er bovenop. Snijd 1 citroen in plakjes en leg op de feta en tussen de groenten. Zet terug in de oven en bak tot de feta zacht is geworden, ongeveer 20 minuten. 

  4. Kook ondertussen de pasta in ruim kokend gezouten water. Giet de pasta af. Prak de feta samen met de crème fraîche fijn, schep door de groenen en de pasta. Knijp er nog een halve citroen bovenuit, breng op smaak met peper. Versier tot slot deze pasta met groene asperges met blaadjes verse basilicum. 

Pasta met groene asperges
Pasta groene asperges

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in