Gevulde tomaten met quinoa

7 x gevulde groente

Gevulde groente zijn een feestje op je bord! Je kunt ze niet alleen lekker en gezond maken, maar er ook eindeloos mee variëren. Van aubergines tot paprika’s, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het idee is simpel: je holt de groente uit, vult het met een heerlijke vulling, schuift het in de oven en klaar ben je. Maar welke groenten kun je het beste vullen, en hoe zorg je ervoor dat je vulling niet te nat wordt? We geven je de beste tips.

Welke groenten kun je goed vullen?

Er zijn veel groenten die zich perfect lenen voor een lekkere vulling. Denk aan aubergines, courgettes, paprika’s, tomaten, portobello’s en zelfs pompoenen! Het mooie van deze groenten is dat ze stevig zijn en een natuurlijke ‘kom’ vormen om de vulling in te stoppen. Een klassieke favoriet is bijvoorbeeld gevulde aubergine. Of wat dacht je van gevulde portobello’s met spinazie? Grote paddenstoelen zoals portobello’s hebben de ideale vorm voor een heerlijke, romige vulling.

Hoe zorg je dat de vulling niet te nat is?

Voor goed geslaagde gevulde groente, is het belangrijk dat je niet te veel vochtige ingrediënten gebruikt. Laat bijvoorbeeld tomaten goed uitlekken of bak je gehakt even aan voordat je het mengt met andere ingrediënten. Ook kun je broodkruim of gekookte rijst of quinoa toevoegen om vocht op te nemen.

Kun je gevulde groenten van tevoren voorbereiden?

Ja, absoluut! Gevulde groenten kun je prima van tevoren klaarmaken. Je kunt de vulling alvast bereiden en de groenten eventueel ook al vullen. Zet ze alvast op een bakplaat afgedekt in de koelkast en wanneer je klaar bent om te eten, hoef je ze alleen nog in de oven te schuiven. Superhandig! De gevulde paprika’s met gehakt zijn een perfect voorbeeld van een gerecht dat je eenvoudig van tevoren kunt voorbereiden.

7 x gevulde groente recepten

1. Gevulde aubergine

Een heerlijke combinatie van aubergine en een kruidige vulling uit de oven.

gevulde aubergine

2. Gevulde portobello met spinazie

Grote paddenstoelen gevuld met een romige spinazievulling. Lekker als vegetarisch hoofdgerecht.

portobello met spinazie

3. Gevulde pompoen

Perfect voor de herfst! Pompoen gevuld met hartige vulling.

Gevulde pompoen

4. Gevulde paprika’s met gehakt

Een echte klassieker: paprika’s gevuld met Mexicaans gekruid gehakt en kaas.

mexicaans gehakt

5. Gevulde zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappelen gevuld met een heerlijke mix van chorizo, kruiden en feta.

zoete aardappel uit de oven

6. Gevulde courgette uit de oven

Courgette is de ideale groente om te vullen met een smaakvolle vulling.

Gevulde courgette

7. Gevulde tomaten met quinoa

Fris, licht en gezond: tomaten gevuld met quinoa en kruiden.

Gevulde tomaten met quinoa

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in