Gevulde tomaten met quinoa

Gevulde tomaten met quinoa uit de oven

Zoek je een gezond recept, dan is dit iets voor jou. Gevulde tomaten met quinoa uit de oven. Lekker, gezond en koolhydraatarm. Wanneer je echt geen fan bent van quinoa dan kun je dit recept ook maken met bruine rijst (te koop bij biowinkel) of met volkoren couscous. Voor de rest van de vulling maak je een dikke tomatensaus met stukjes courgette en feta. Wanneer je wilt dat de tomaten netjes rechtop in de ovenschaal blijven staan snijd dan aan de onderkant van de tomaat een heel dun plakje, zodat ze netjes blijven staan tijdens het vullen en bakken.

Gevulde tomaten met quinoa
Gevulde tomaten met quinoa
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr quinoa
  • 8 grote tomaten
  • 1 courgette
  • 3 uien
  • 20 gr feta
  • 2 el tomatenpuree
  • 1-2 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden (bijvoorbeeld: oregano, tijm, rozemarijn)
  • 15 gr platte peterselie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht) 

  2. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. 

  3. Snijd de kapjes van de tomaten en schep het vruchtvlees eruit zonder dat de tomaat kapot gaat. Bewaar het vruchtvlees en snijd eventueel iets kleiner. 

  4. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgette in dobbelsteentjes. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree en tomatenvruchtvlees er door heen. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe en laat nog 4 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. 

  5. Meng de quinoa door het courgettemengsel. Verkruimel de feta er boven. Vul de tomaten er mee, leg de kapjes terug op de tomaten en zet de tomaten in een ovenschaal of braadslede. Bak de tomaten 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

  6. Hak de peterselie grof. Verdeel de gevulde tomaten over de borden en bestrooi met grof gehakte peterselie. Druppel er wat een extra olijfolie over. 

gevulde tomaat
Gevulde tomaten met quinoa

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in