
Gevulde tomaten met quinoa uit de oven
Zoek je een gezond recept, dan is dit iets voor jou. Gevulde tomaten met quinoa uit de oven. Lekker, gezond en koolhydraatarm. Wanneer je echt geen fan bent van quinoa dan kun je dit recept ook maken met bruine rijst (te koop bij biowinkel) of met volkoren couscous. Voor de rest van de vulling maak je een dikke tomatensaus met stukjes courgette en feta. Wanneer je wilt dat de tomaten netjes rechtop in de ovenschaal blijven staan snijd dan aan de onderkant van de tomaat een heel dun plakje, zodat ze netjes blijven staan tijdens het vullen en bakken.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gr quinoa
- 8 grote tomaten
- 1 courgette
- 3 uien
- 20 gr feta
- 2 el tomatenpuree
- 1-2 el olijfolie
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden (bijvoorbeeld: oregano, tijm, rozemarijn)
- 15 gr platte peterselie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht)
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de kapjes van de tomaten en schep het vruchtvlees eruit zonder dat de tomaat kapot gaat. Bewaar het vruchtvlees en snijd eventueel iets kleiner.
Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgette in dobbelsteentjes. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree en tomatenvruchtvlees er door heen. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe en laat nog 4 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de quinoa door het courgettemengsel. Verkruimel de feta er boven. Vul de tomaten er mee, leg de kapjes terug op de tomaten en zet de tomaten in een ovenschaal of braadslede. Bak de tomaten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Hak de peterselie grof. Verdeel de gevulde tomaten over de borden en bestrooi met grof gehakte peterselie. Druppel er wat een extra olijfolie over.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan