
Gevulde aubergine
Dit recept voor gevulde aubergine is een echte gezinsfavoriet. Iedereen vindt dit wel lekker. Wij maken gevulde aubergine met gehakt, maar je kan er ook heel eenvoudig een vegetarische gevulde aubergine van maken. Dan voeg je vega gehakt of pulled oats toe. We brengen de gevulde aubergine op smaak met komijn, oregano en feta. Zo krijgt het bijna een Grieks tintje. Ook lekker om er tzatziki bij te serveren. Haal de zomer in huis met dit aubergine recept. Even voorbereiden en daarna kan de gevulde aubergine zo de oven in.
Wij gebruiken al jaren de verschillende tomatenproducten uit blik van Mutti. Dit zijn de lekkerste! Met een volle smaak, niet waterig en handig in gebruik.
De smaak van Italië
Een belangrijk onderdeel van dit recept is de tomatensaus. Wij gebruiken al jaren de verschillende tomatenproducten uit blik van Mutti. Dit zijn de lekkerste!. Met een volle smaak, niet waterig en handig in gebruik. We hebben altijd wel een paar blikken op voorraad staan. Het is onze go-to voorraadkast product! En dat is handig nu de tomatenoogst voorbij is. Dan stap je over naar tomaten in blik, maar je wilt natuurlijk niet inleveren op de smaak. De tomaten uit blik van Mutti smaken goed, hebben een mooie rode kleur en bevatten geen onnodige toevoegingen. Dat komt doordat ze alleen echte Italiaanse tomaten gebruiken. En dat proef je! En ook fijn, Mutti staat voor eerlijke arbeid en houdt rekening met duurzaamheid.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 pers.
- 200 gr gehakt (of vega gehakt)
- 2 aubergines
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el Mutti dubbel concentraat
- 200 gr Mutti Pomodorini
- 80 gr feta
- 2 tl oregano
- 1 tl komijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Was de aubergines en halveer ze. Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat je een randje van ongeveer 4 mm overhoudt. Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Liever vega? Vervang het gehakt dan voor een vega variant of pulled oats.
Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze rondom aan.
Voeg een half blik van de Mutti Pomodorini toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.
Garneer met peterselie en serveer eventueel met tzatziki.


Dit bericht is in samenwerking met Mutti. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan