Menu
Krieltjes-ovenschotel-3-3-1.jpg

Krieltjes ovenschotel

Deze krieltjes ovenschotel is een perfecte maaltijd die je makkelijk en snel kunt voorbereiden. In nog geen 15 minuten is dit ovenschotel recept klaar om de oven in te gaan. Daarna moet het nog een half uurtje de oven in, maar dan kun jij alvast weer andere dingen doen. Of even rustig gaan zitten voor de avondspits zich aandient. In deze krieltjes ovenschotel zit kip, broccoli en lekkere kastanjechampignons. Lekker veel groente dus. En natuurlijk toppen we het af met een goede laag kaas.

Lekkere kaastopping

De krieltjes ovenschotel met kip maken we extra lekker door een laagje kaas toe te voegen. Wij gebruiken Grana Padano kaas. Dit heeft extra veel smaak en maakt de krieltjes ovenschotel helemaal af. Grana Padano kaas komt uit Pianura Padana, de Pro River Vallei in Noord-Italië en wordt gemaakt van gedeeltelijk afgeroomde rauwe koeienmelk. De kaas wordt minimaal 9 tot meer dan 20 maanden gerijpt en dit zorgt voor de heerlijke smaak. Grana Padano kaas is lactosevrij en kun je in allerlei gerechten verwerken. En het is niet alleen lekker in pasta’s, maar ook in een salade of zoals over deze krieltjes ovenschotel met kip en broccoli. De Grana Padano kazen moeten na de rijping uitgebreide inspecties doorstaan bij 9 maanden veroudering om het keurmerk te ontvangen en de kwaliteit gewaarborgd blijft. En dat proef je!

4 pers.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr kipfilet
  • 600 gr voorgekookte krieltjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr broccoli
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 125 gr crème fraîche
  • 30 gr Grana Padano
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

  2. Snijd de broccoli in roosjes en was deze. Kook in 5 minuten beetgaar in water met zout.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  4. Snijd de kipfilet in stukken en bak deze rondom bruin. Voeg de voorgekookte krieltjes toe en bak deze mee. Snijd de champignons in stukken en bak deze ook mee. Voeg de Provençaalse kruiden toe. Zet het vuur middelhoog zodat alles een mooi goudbruin kleurtje krijgt.

  5. Voeg de crème fraîche toe en schep het even om. Voeg de gekookte broccoli toe en roer nogmaals om. Breng dit royaal op smaak met peper en zout.

  6. Doe alles in een ovenschaal en garneer rijkelijk met Grana Padano. Laat de krieltjes ovenschotel voor ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan