
Groente ovenschotel met courgette



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 aubergine
- 2 courgettes
- 200 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 3 gekookte bietjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 5 takjes tijm
- peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Ovenbestendige koekenpan, 25 cm of ronde ovenschaal
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte, 180 graden (hetelucht).
Haal de schil van de ui en de teentjes knoflook en hak fijn. Snijd de overige groenten in dunne plakjes van max. 0,5 centimeter. Gebruik een mandoline of keukenmachine als je sneller klaar wilt zijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, die ovenbestendig is, fruit de ui en knoflook 1-2 minuten tot ze goudbruin kleuren. Haal de pan van het vuur. Schep de ui en knoflook uit de pan. Leg een laagje aardappelschijfjes in een waaier op de bodem. Verdeel de ui en knoflook er over en bedek met een royale laag Parmezaanse kaas, ongeveer de helft van de kaas. Leg daar om en om plakjes groenten overheen. Werk van buiten naar binnen toe, zo krijg je het mooiste resultaat.
Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie, wat peper en zout en de blaadjes van de takjes tijm en bestrijk de plakjes groenten er mee. Zet de groene ovenschotel 30 minuten in de oven tot de groenten lichtbruin zijn gebakken. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en zet de pan 5 – 7 minuten terug in de oven. Serveer de groente ovenschotel met brood of rijst.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan