fbpx
Menu

3 x salades voor op een toastje

Het weekend begint bij mij steevast met een lekker borrelplateau. Heerlijk vind ik dat! Een plateau vol met toastjes, salades en lekkere hapjes. En die salades voor op een toastje, die maak ik vaak zelf. Het is supermakkelijk om te maken en ook nog lekkerder ook. Ik deel vandaag drie lekkere recepten met jullie. Mijn persoonlijke favorieten zijn het, deze drie salades. Een kip-kerriesalade, een zalmsalade en een komkommersalade. Met een handvol ingrediënten zet je deze heerlijke salades op tafel. En het voordeel is, dat je precies weet wat er in zit. Daarom maak ik ook zoveel dingen zelf. Dan weet ik wat ik eet en dat vind ik erg belangrijk.

Ik heb jullie laatst al verteld over de terugroepactie van het Diabetes Fonds. Dit houdt in het kort in dat als een product veel meer suikers bevat dan je zou verwachten, je dit product via de website selecteert en deze boodschap kunt delen via social media. Het Diabetes Fonds wil zo de industrie aansporen om minder suikers toe te voegen aan producten. Een initiatief waar ik volledig achter sta.

Als je deze salades kant-en-klaar in de supermarkt koopt, zul je verbaasd zijn over de verborgen suikers die erin zitten. Meestal denk je hier niet direct aan, je verwacht niet dat er suikers in dergelijke salades zitten. Toch is het zo en daarom kan je ze beter zelf maken. Tuurlijk is het niet erg als je een keer een pakje of zakje opentrekt. Dat doe ik ook hoor. Maar ik probeer toch zoveel mogelijk vers te koken. Hiermee beperk ik mijn suikerinname en daar voel ik mij beter bij. Als ik dan suiker wil eten, dan doe ik dat door een lekker taartje te maken of te kopen.

Met deze salades voor op een toastje kom je niet voor verrassingen te staan. Dus duik lekker de keuken in, zodat je vanavond het weekend goed kan beginnen met een lekker borrelplankje

Kip-kerriesalade
Ingrediënten voor 1 bakje
1 kipfilet
1 lente ui
0,5 appel
1 el suikervrije mayonaise
2 el Griekse yoghurt
1,5 tl kerriepoeder
0,5 tl kurkuma
Chilipeper en zout

Zo maak je het
Pocheer de kipfilet in ongeveer 10 – 15 minuten gaar in water met zout. Pocheren houdt in, zachtjes garen in water dat net tegen de kook aan zit. Hierdoor blijft de kip heel mals en zacht. Trek de kipfilet uit elkaar met een vork. Meng de mayonaise met de yoghurt, de kerriepoeder, de kurkuma en wat chilipeper en zout in een kom. Voeg de geplukte kipfilet toe. Snijd de appel in kleine blokjes en de lente ui in ringetjes en meng dit door de kip-kerriesalade.

3 salades voor op een toastje

Zalmsalade
Ingrediënten voor 1 bakje
1 blikje zalm zonder huid en zonder graat
1 kleine rode ui
0,5 el suikervrije mayonaise
1 el kwark
1 el kappertjes
Rasp van een halve citroen (liefst bio en gewassen)
Paar takjes peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Laat de zalm uitlekken en doe het in een kommetje. Snipper de rode ui en voeg dit bij de zalm. Voeg de mayonaise en de kwark toe en meng door elkaar. Voeg de kappertjes toe en de rasp van een halve citroen. Breng de zalmsalade op smaak met peper en zout en wat gehakte peterselie.

3 salades voor op een toastje

Kommkommersalade
Ingrediënten voor 1 bakje
1 komkommer
1 el suikervrije mayonaise
1 el Griekse yoghurt
Rasp van een halve citroen (liefst bio en gewassen)
Handje bieslook
Handje peterselie
Handje dille
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de komkommer in hele dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline of een kaasschaaf. Leg de komkommer in een vergiet en laat het goed uitlekken. Dep het droog met keukenpapier. Meng de mayonaise en de yoghurt in een kom. Voeg de rasp van een halve citroen toe. Hak de groene kruiden fijn en voeg dit bij de yoghurt. Voeg de uitgelekte komkommer toe en meng door elkaar. Breng de komkommersalade op smaak met peper en zout.

3 salades voor op een toastje3 salades voor op een toastje

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Dit bericht is in samenwerking met het Diabetes Fonds, lees mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Jannita
    24 juli 2019 om 15:20

    Hoe lang kun je bewaren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 juli 2019 om 11:59

    Een dag of 3 in de koelkast.

    Beantwoorden
  • Jacqi
    2 mei 2019 om 22:24

    Tip: de kip kun je heel makkelijk uit elkaar plukken, nadat je de filet hebt gekookt, met een hand-mixer… zo doe ik het als ik quesadillas maak, werkt super! Leuk recept trouwens. Ga ik binnenkort eens proberen.

    Beantwoorden
  • Cynthiabeens
    23 augustus 2019 om 16:46

    jeej wat een goede tip! werkt inderdaad perfect!

    Beantwoorden
  • Marieke
    29 april 2018 om 12:36

    Net de kipkerrie en komkommersalade gemaakt, beide zijn heerlijk!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 april 2018 om 10:14

    Leuk om te horen!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen