gegrilde groente met halloumi

Gegrilde groenten met halloumi

Qua eten (en qua alles eigenlijk) is de zomer toch wel ons favoriete seizoen. De winkels liggen vol prachtige producten zoals rijpe tomaten in alle kleuren, lekkere courgettes, aubergines en verse kruiden. Met lichte gerechten zoals gegrilde groenten met halloumi  maak je ons heel gelukkig. Het liefst zetten we de tafel vol met kleine lichte gerechtjes als flatbread met dips, carpaccio met basilicum mayonaise een lekkere frisse watermeloen feta salade. Van dat soort dingen. Of we steken de barbecue aan om een visje te roosteren. Erg lekker in combinatie met deze gegrilde courgette, paprika en aubergine.

Gegrilde groenten als bijgerecht

Ik zou deze gegrilde groente als bijgerecht serveren. Erbij zou ik een visje of een kippetje grillen. Of je eet het net als ons tijdens de lunch met wat brood. Maurits is al net zo dol op halloumi als ik, want toen ik de volgende dag de restjes op wilde eten was er welgeteld nog 1 plakje halloumi over. De rest had hij er lekker allemaal uitgevist. Voor wie het niet kent, het is een zoutig grillkaasje dat haar structuur behoudt na het verwarmen. Je kunt het bij AH kopen en is echt de moeite waard om eens te proberen.

gegrilde groente met halloumi
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 gele tomaten
  • 200 gr cherrytomaten
  • 225 gr halloumi
  • 4 el pesto
  • 30 gr pijnboompitten
  • 2 takjes basilicum
  • 1 tl oregano
  • Knoflookolie (dat is olijfolie met een gehakt teentje knoflook)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de grill alvast voor. Dit kan zowel een elektrische als een grillpan zijn.

  2. Was de groentes. Snijd de paprika en de courgette in repen en de aubergine in plakken. Dit gaat het gemakkelijkste met een mandoline. Maar kan natuurlijk ook gewoon met een scherp mes.

  3. Breng de knoflookolie op smaak met wat peper, zout en de oregano. Bestrijk de groentes met de knoflookolie en grill ze aan weerszijden goudbruin.

  4. Snijd de halloumi in plakjes en leg deze ook op de grill. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de grotere tomaten in partjes. Kan je geen gele tomaten vinden, dan zijn rode natuurlijk ook prima.

  5. Verdeel de gegrilde groente over een mooie schaal. Leg de halloumi en de tomaten ertussen. Garneer de groente met de pijnboompitjes, de pesto en wat verse basilicum.

gegrilde groente met halloumi
gegrilde groente met halloumi

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in