Rucola salade met gegrilde groenten
Zin in een lekkere en gezonde rucola salade? Probeer dit recept dan eens met gegrilde groenten en croutons. Voor deze salade snijd je de groenten in plakken of repen van een halve centimenter. Daarna smeer je ze in met olijfolie. Aan de olijfolie kun je allemaal lekkere smaken toevoegen om de groenten nog net iets lekkerder te maken. Bijvoorbeeld knoflook, verse of gedroogde kruiden, zout of voor wat pittigheid gedroogde chilivlokken. En ook met de groenten kun je eindeloos variëren. Deze gegrilde groenten salade is dus gewoon mijn idee van de lekkerste gegrilde groenten, en eigenlijk ter inspiratie. Zodat wanneer je snel iets lekkers en gezonds wilt koken gewoon de grillpan even op het vuur zet. Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 80 gr rucola
- 3 st courgette (geel of groen)
- 1 aubergine
- 3 tl gedroogde oregano
- 1 ciabatta brood (mag iets oud zijn)
- 50 gr Parmezaan
- 3 el olijfolie
Salsa verde
- 15 gr basilicum
- 15 gr peterselie
- 1 el kappertjes
- Peper en zout
- 2 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak eerst de salsa verde, dan is dat maar vast klaar. Hak de kruiden en kappertjes grof. Doe in een kommetje en meng met de olijfolie en wat zout en peper.
Snijd de courgettes en aubergine in lange plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrijk ze met olijfolie. Verwarm de grillpan of je contactgrill tot dat hij heel erg heet is. Leg de plakken op de grill, je kunt ze niet allemaal tegelijk grillen. De plakken moeten naast elkaar op de grill, grillpan of bbq liggen. Dat betekent dat je de handeling een aantal keer moet herhalen totdat je alle plakken gehad hebt. Bestrooi de plakken tijdens het grillen met wat oregano. De groenten zijn klaar wanneer ze een mooi streepje hebben, zet ze apart.
Om de croutons te maken snijd je het brood in blokjes van 1,5x 1,5cm. Doe in een kommetje wat olijfolie met zout en peper. Wanneer je het lekker vindt kun je hier nog wat gedroogde oregano of tijm aan toevoegen. Hussel het brood door de olijfolie. Zet een koekenpan op het vuur en bak de croutons mooi goudbruin.
Meng de gegrilde groenten voorzichtig met de rucola door elkaar. Verdeel de croutons over de rucola salade. Voeg de salsa verde toe. En maak van de Parmezaanse kaas mooie kaassnippers door met een fijnsnijder er plakjes van te snijden, die je over de salade verkruimeld. Maak af met wat verse blaadjes basilicum en eventueel nog wat olijfolie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in