
Butter Chicken
Butter Chicken, de naam zegt het al is boterzachte kip. Het wordt gestoofd in een heerlijke kruidige saus met boter (we noemen het ook wel boterkip). Deze Indiase kip bestellen we vaak bij onze vrienden van Deliveroo, maar zelf maken kan dus ook. Er gaat een Butter Chicken kruidenpasta van Fairtrade Original in. Deze bestaat uit onder andere koriander, gember, kurkuma, knoflook en rode peper. Zo maak je in een handomdraai dit heerlijke Indiase gerecht. In het originele Butter Chicken recept zit verder geen groente, maar wij voegen wat spinazie toe voor wat extra vitamientjes. Lekker met naanbrood of rijst.
Butter chicken kruidenpasta
Wij zijn al jaren fan van de kruidenpasta’s van Fairtrade Original. Waarom? Ze zijn makkelijk in gebruik, bevatten geen gekke toevoegingen zoals geur,- kleur- of smaakstoffen. Zo puur mogelijk! Zelf een kruidenpasta maken kost best wel wat tijd en daar hebben wij met een druk gezin niet altijd de tijd en ruimte voor. Dan zijn deze kruidenpasta’s de uitkomst. Zo puur mogelijk en lekker snel, win-win! Zo zet je binnen 30 minuten deze heerlijke Indiase maaltijd op tafel. De Butter Chicken kruidenpasta is nieuw en verkrijgbaar in de supermarkt. Of je voegt het meteen toe aan je online boodschappenmandje. Handig!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kipfilet
- 2 uien
- 300 gr spinazie
- 70 gr Butter Chicken kruidenpasta (Fairtrade Original)
- 100 ml volle yoghurt
- 200 ml room
- Klontje roomboter
- Olijfolie
Lekker met
- Naan
- Rijst
- Verse koriander
Zo maak je het
Snijd de kip in grove stukken en doe dit in een kom. Voeg de Butter Chicken kruidenpasta toe en meng door elkaar. Laat 15 minuten staan. Hoe meer tijd de kip krijgt om te marineren, des te lekkerder het wordt. Je kan dit ook een nacht laten marineren in de koelkast.
Doe de boter en een scheutje olijfolie in een grote braadpan. Pel en snipper de uien en fruit ze aan. Voeg de kip toe en bak deze rondom aan.
Voeg de room toe. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe, totdat alles geslonken is. Laat de kip in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur gaar stoven. Voeg tot slot de yoghurt toe en verwarm nog even kort.
Serveer de Butter Chicken met naan en rijst. Garneer naar wens met verse koriander.


Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan