
Gegrilde groenten met halloumi
Qua eten (en qua alles eigenlijk) is de zomer toch wel ons favoriete seizoen. De winkels liggen vol prachtige producten zoals rijpe tomaten in alle kleuren, lekkere courgettes, aubergines en verse kruiden. Met lichte gerechten zoals gegrilde groenten met halloumi maak je ons heel gelukkig. Het liefst zetten we de tafel vol met kleine lichte gerechtjes als flatbread met dips, carpaccio met basilicum mayonaise een lekkere frisse watermeloen feta salade. Van dat soort dingen. Of we steken de barbecue aan om een visje te roosteren. Erg lekker in combinatie met deze gegrilde courgette, paprika en aubergine.
Gegrilde groenten als bijgerecht
Ik zou deze gegrilde groente als bijgerecht serveren. Erbij zou ik een visje of een kippetje grillen. Of je eet het net als ons tijdens de lunch met wat brood. Maurits is al net zo dol op halloumi als ik, want toen ik de volgende dag de restjes op wilde eten was er welgeteld nog 1 plakje halloumi over. De rest had hij er lekker allemaal uitgevist. Voor wie het niet kent, het is een zoutig grillkaasje dat haar structuur behoudt na het verwarmen. Je kunt het bij AH kopen en is echt de moeite waard om eens te proberen.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen (bijgerecht)
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 3 gele tomaten
- 200 gr cherrytomaten
- 225 gr halloumi
- 4 el pesto
- 30 gr pijnboompitten
- 2 takjes basilicum
- 1 tl oregano
- Knoflookolie (dat is olijfolie met een gehakt teentje knoflook)
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de grill alvast voor. Dit kan zowel een elektrische als een grillpan zijn.
Was de groentes. Snijd de paprika en de courgette in repen en de aubergine in plakken. Dit gaat het gemakkelijkste met een mandoline. Maar kan natuurlijk ook gewoon met een scherp mes.
Breng de knoflookolie op smaak met wat peper, zout en de oregano. Bestrijk de groentes met de knoflookolie en grill ze aan weerszijden goudbruin.
Snijd de halloumi in plakjes en leg deze ook op de grill. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de grotere tomaten in partjes. Kan je geen gele tomaten vinden, dan zijn rode natuurlijk ook prima.
Verdeel de gegrilde groente over een mooie schaal. Leg de halloumi en de tomaten ertussen. Garneer de groente met de pijnboompitjes, de pesto en wat verse basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan