Menu

Geroosterde zoete aardappel waaier

Ik ben mijn oranje vriend nog steeds niet zat. Vandaag presenteer ik hem in de vorm van een geroosterde zoete aardappel waaier.  Ziet er feestelijk uit he? En dat voor een gewone dinsdag. Een goede presentatie is het halve werk. Dat geldt ook voor eten. Of misschien kan ik beter zeggen, vooral voor eten. Als je iets heel lekkers klaargemaakt hebt, maar je kwakt het op je bord dan ziet dat er toch minder aantrekkelijk uit. Net als dat er bijvoorbeeld vlekken op je bord zitten. Dat eet toch minder lekker. Deze waaier is gewoon een kwestie van plakjes aardappel mooi over een pannetje verdelen. Je kan er ook gewoon blokjes van snijden, maar dit is leuk voor de afwisseling.

Ik kruidde de zoete aardappel met tijm en chipotle. Ja daar is hij weer, mijn andere vriend. Ik vind dat de zoete aardappel namelijk wel wat pit kan gebruiken. Hij is toch vrij zoet van smaak en daar houd ik eigenlijk helemaal niet zo van. Maar met deze spicy en smokey tegenhanger vind ik het wel lekker. Erbij serveer je een lekker visje uit de oven, of rooster een kippetje. Ook lekker hierbij, is mijn frisse broccolisalade. Dat frisse combineert goed met het zoet pittige van de aardappelen. Eigenlijk kan je bijna alles bij geroosterde zoete aardappel eten. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

geroosterde-zoete-aardappelgeroosterde-zoete-aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
5 kleine zoete aardappelen (of 3 grote)
1 takje verse tijm
1 tl chipotle
Olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Ik schil ze niet, maar als je dit fijner vindt, dan kan dat natuurlijk wel.

Snijd de zoete aardappelen in hele dunne plakjes. Dit kan met een mes, maar gaat nog gemakkelijker met een mandoline.

Doe ze in een kom. Voeg een royale scheut olijfolie toe en de chipotle en wat zout. Rits de blaadjes van de tijm en meng het even door elkaar zodat alle plakjes bedekt zijn met de kruidenolie.

Leg de zoete aardappel plakjes in een waaier in een ovenbestendige pan (een ovenschaal kan ook). Ik maak steeds stapeltjes en deze leg ik in een keer in de pan.

Rooster de zoete aardappel in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin. Hoe dunner de plakjes, hoe eerder de geroosterde zoete aardappel klaar is.

Serveer meteen.


geroosterde-zoete-aardappelgeroosterde-zoete-aardappel

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Sarah
  10 maart 2017 om 09:34

  Ziet er heerlijk uit! Ga ik eens maken!

 • Annika
  10 maart 2017 om 09:24

  Het wordt niet zo krokant als een frietje, de buitenkant wordt krokant en van binnen wat zachter.

 • Jaco
  9 maart 2017 om 14:43

  Ziet er erg lekker uit. Worden de plakjes bij jou echt crunchy, of meer taai/krokant? Ik vind dat heerlijk, maar mijn vriend haakt steeds af als iets niet helemaal krokant wordt, zoals een normaal frietje bijv. Aubergine uit de oven is ook zo'n no-go helaas ... Of je moet hem helemaal vol laten zuigen met olijfolie, maar dan haak ik liever af ;)

 • Annika
  7 maart 2017 om 09:18

  Je kunt het bij de AH kopen of bij de speciaalzaken.

 • Margot
  7 maart 2017 om 08:33

  Dat ziet er goed uit! Ik ben wel benieuwd naar die kruiden waar je het over hebt.

 • Irma
  7 maart 2017 om 07:54

  Wat is chipotle en waar kan ik het krijgen? Of is het zelf te maken?

 • [email protected]
  7 maart 2017 om 06:52

  DIt maak ik ook wel vaker, de aardappelwaaier. Zo lekker! En je kunt eindeloos varieren met de kruiden.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.