groente curry

Vega curry

Zin in een lekkere vega curry? Dan is deze groentecurry je ding. Zelf curry maken is echt heel simpel. Je neemt een goede currypasta en voegt daaraan toe wat je lekker vindt. Bijna iedere groente kan wel in een curry recept, paprika, wortel, zoete aardappel, het kan allemaal. Deze keer voegen we bloemkool, paprika en kikkererwten toe. Heel lekker in dit gele curry recept. Liever een curry met kip of vis? Bekijk hier al onze andere curry recepten.

vega curry
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr bloemkool
  • 2 gele paprika's
  • 200 gr kikkererwten (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 st. lente ui
  • Sap van een halve limoen
  • 70 gr gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • Chilipeper en zout
  • Wokolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de groenten.  Snijd de paprika’s in blokjes blokjes, de bloemkool in roosjes en de lente ui in ringen. Spoel de kikkererwten af onder de kraan.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olie. Voeg de currypasta toe en bak deze mee. Voeg de paprika, bloemkool en kikkererwten toe en bak deze kort mee.

  3. Voeg vervolgens de kokosmelk en het sap van de limoen toe. Laat de groentecurry op een zacht vuur in ongeveer 15 minuten gaar worden.

  4. Breng de vega curry eventueel nog wat op smaak met peper en zout of verse koriander. Garneer met de fijngesneden lente ui.

    Serveer met rijst of noodles.

groente curry

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in