Zoete aardappel waaier uit de oven
Dit zoete aardappel waaier uit de oven recept ziet er feestelijk uit he? En dat voor een gewone dinsdag. Een goede presentatie is het halve werk. Dat geldt ook voor eten. Of misschien kan ik beter zeggen, vooral voor eten. Als je iets heel lekkers klaargemaakt hebt, maar je kwakt het op je bord dan ziet dat er toch minder aantrekkelijk uit. Net als dat er bijvoorbeeld vlekken op je bord zitten. Dat eet toch minder lekker. Deze zoete aardappel waaier is gewoon een kwestie van plakjes aardappel mooi over een pannetje verdelen. Je kan er ook gewoon blokjes van snijden, maar dit is leuk voor de afwisseling.
Lekker bijgerecht voor de zoete aardappel uit de oven
Ik kruidde de zoete aardappel met tijm en chipotle. Ja daar is hij weer, mijn andere vriend. Ik vind dat de zoete aardappel namelijk wel wat pit kan gebruiken. Hij is toch vrij zoet van smaak en daar houd ik eigenlijk helemaal niet zo van. Maar met deze spicy en smokey tegenhanger vind ik het wel lekker. Erbij serveer je een lekker visje uit de oven, of rooster een kippetje. Ook lekker hierbij, is mijn frisse broccolisalade. Dat frisse combineert goed met het zoet pittige van de aardappelen. Eigenlijk kan je bijna alles bij geroosterde zoete aardappel eten. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Ingrediënten voor 4 personen
5 kleine zoete aardappelen (of 3 grote)
1 takje verse tijm
1 tl chipotle
Olijfolie
Zeezout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Ik schil ze niet, maar als je dit fijner vindt, dan kan dat natuurlijk wel.
Snijd de zoete aardappelen in hele dunne plakjes. Dit kan met een mes, maar gaat nog gemakkelijker met een mandoline.
Doe ze in een kom. Voeg een royale scheut olijfolie toe en de chipotle en wat zout. Rits de blaadjes van de tijm en meng het even door elkaar zodat alle plakjes bedekt zijn met de kruidenolie.
Leg de zoete aardappel plakjes in een waaier in een ovenbestendige pan (een ovenschaal kan ook). Ik maak steeds stapeltjes en deze leg ik in een keer in de pan.
Rooster de zoete aardappel in de oven ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin. Hoe dunner de plakjes, hoe eerder de geroosterde zoete aardappel klaar is.
Serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in