Zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappel uit de oven

Dit zoete aardappel uit de oven recept ziet er feestelijk uit he? En dat voor een gewone dinsdag. Een goede presentatie is het halve werk. Dat geldt ook voor eten. Of misschien kan ik beter zeggen, vooral voor eten. Als je iets heel lekkers klaargemaakt hebt, maar je kwakt het op je bord dan ziet dat er toch minder aantrekkelijk uit. Net als dat er bijvoorbeeld vlekken op je bord zitten. Dat eet toch minder lekker. Deze zoete aardappel waaier is gewoon een kwestie van plakjes aardappel mooi over een pannetje verdelen. Je kan er ook gewoon blokjes van snijden, maar dit is leuk voor de afwisseling.

Lekker bijgerecht voor de zoete aardappel uit de oven

Ik kruidde de zoete aardappel met tijm en chipotle. Ja daar is hij weer, mijn andere vriend. Ik vind dat de zoete aardappel namelijk wel wat pit kan gebruiken. Hij is toch vrij zoet van smaak en daar houd ik eigenlijk helemaal niet zo van. Maar met deze spicy en smokey tegenhanger vind ik het wel lekker. Erbij serveer je een lekker visje uit de oven, of rooster een kippetje. Ook lekker hierbij, is mijn frisse broccolisalade. Dat frisse combineert goed met het zoet pittige van de aardappelen. Eigenlijk kan je bijna alles bij geroosterde zoete aardappel eten. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
5 kleine zoete aardappelen (of 3 grote)
1 takje verse tijm
1 tl chipotle
Olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Ik schil ze niet, maar als je dit fijner vindt, dan kan dat natuurlijk wel.

Snijd de zoete aardappelen in hele dunne plakjes. Dit kan met een mes, maar gaat nog gemakkelijker met een mandoline.

Doe ze in een kom. Voeg een royale scheut olijfolie toe en de chipotle en wat zout. Rits de blaadjes van de tijm en meng het even door elkaar zodat alle plakjes bedekt zijn met de kruidenolie.

Leg de zoete aardappel plakjes in een waaier in een ovenbestendige pan (een ovenschaal kan ook). Ik maak steeds stapeltjes en deze leg ik in een keer in de pan.

Rooster de zoete aardappel in de oven ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin. Hoe dunner de plakjes, hoe eerder de geroosterde zoete aardappel klaar is.

Serveer meteen.

 

Zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappel uit de oven

Tags

Zoete aardappel Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Koningsdag Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in