Bladerdeeg met feta en spinazie
Deze pakketjes van bladerdeeg met feta, spinazie, en een zachtgekookt ei zijn ideaal voor een luxe brunch of om te serveren als bijgerecht bij je dinertje – of tijdens Pasen, natuurlijk! De combinatie van zoutige feta, verse spinazie en knapperig bladerdeeg zorgt voor een perfecte balans in smaken en texturen. En het eitje erin is natuurlijk onwijs feestelijk! Serveer deze bladerdeegpakketjes naast een salade of als luxe snack in de middag. Geschikt voor elke gelegenheid, ook als vegetarische optie – zie daarvoor de tip hieronder. Simpel, snel, en onweerstaanbaar lekker.
Liever geen vlees?
Wil je liever geen vlees in deze bladerdeegpakketjes? Vervang de achterham dan voor gerookte zalm. Helemaal vega? Gebruik dan een plantaardige ham of uitgebakken paddenstoelen (zorg dat hier het vocht goed uitgebakken is).
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 8 plakken achterham
- 5 eieren
- 100 gr feta
- 600 gr spinazie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 30 gr garneer amandelen (of amandelschaafsel)
- olijfolie
- grof zeezout (als garnering)
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook 4 eieren zacht. Laat ze schrikken in koud water, pel ze wanneer ze zijn afgekoeld en zet ze apart.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Schud ze uit de pan op een bord en zet ze apart.
Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook in 4-5 minuten op laag vuur.
Voeg in delen de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de feta in kleine blokjes en meng samen met de geroosterde amandelen door het spinaziemengsel.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk plakje een plak ham (laat de randjes vrij), een paar scheppen van het spinaziemengsel, in het midden een gepeld gekookt ei en daarbovenop nog wat spinazie. Bedek met een tweede plakje ham en sluit af met een plakje bladerdeeg. Vouw de randjes goed dicht.
Snijd de laatste 2 plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en leg ze kruislings op de bladerdeeegpakketjes. Druk ze een beetje aan.
Klop het laatste ei los en bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes er mee. Bestrooi eventueel met wat grof zeezout. Bak de bladerdeegpakketjes in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in