5x de leukste lunch hotspots in Haarlem

5x de leukste lunch hotspots in Haarlem

Een tijdje geleden vertelde ik jullie over mijn vijf favoriete hotspots in Haarlem. Dit keer is het tijd voor mijn vijf favoriete lunch hotspots in Haarlem. Dat was nog moeilijk kiezen, want Haarlem heeft zoveel leuke hotspots. Teveel om op te noemen eigenlijk. Omdat ik me beperk tot vijf hotspots, kies ik wel echt de allerleukste. Eigenlijk moet je al deze lunch hotspots in Haarlem een keer bezoeken. Want ze zijn allemaal de moeite waard. Een goede reden om af en toe naar Haarlem te komen toch? Want naast dat je hier heel goed kan lunchen en eten, kun je hier ook erg goed shoppen of lekker op een terrasje zitten in de zomer.

Bar Wolkers

Bar Wolkers

Bar Wolkers zit bij mij om de hoek. Soms neem ik mijn laptop mee en werk ik hier een middagje. Het is een hele fijn lunch/werk hotspot. Doordeweeks is het er lekker rustig, maar toch gezellig. Een van mijn favoriete drankjes op de kaart is de Agroposta limonade met citroen en munt, zo lekker! Ook kun je hier terecht voor de frisdranken van Fritz, LemonAid limonade of de Chari Tea ijstheetjes. Tot 12 uur kun je terecht voor een ontbijt. De lunchkaart bestaat uit lekkere zuurdesem boterhammen met een warme homemade gehaktbal of extra gerijpte stolkse boerenkaas. Maar dat is niet alles natuurlijk. Voor een lekker taartje ben je hier ook op het juiste adres. De bediening is vriendelijk en de sfeer gemoedelijk. Kortom, een hele fijne hotspot. Bar Wolkers zit net even buiten het centrum, maar is alsnog goed te voet te bereiken.

Hotspot
Bar Wolkers

Adres
Gedempte Oude Gracht 139, Haarlem

WWW
Bar Wolkers

By Lima

diary by lima

By Lima is vrij nieuw in Haarlem, maar behoort nu al tot een van onze favoriete hotspots in town. By Lima is niet alleen een super gezellig tentje, je kunt er ook lekker gezond eten. Bijna alle gerechten op de kaart worden zelf gemaakt. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en seizoensgebonden producten. We like! Je kunt terecht bij By Lima voor een lekker ontbijtje, lunch of een borrel. Zo kun je hier bananenbrood of een chai havermout papje bestellen voor het ontbijt. Voor de lunch kun je kiezen uit verschillende zuurdesem sandwiches met bijvoorbeeld pittige boerenkaas of avocado. Ze hebben lekkere homemade slowjuice sapjes, maar je kunt hier ook terecht voor een lekkere kop koffie. En oh ja, wij zijn ook fan van het interieur! Kortom, een hele fijne nieuwe hotspot in het centrum van Haarlem.

Hotspot
By Lima

Adres
Zijlstraat 65, Haarlem

WWW
By Lima

Meneer Frans

Meneer Frans

Alleen de naam is al leuk van deze hippe hotspot, Meneer Frans. Meneer Frans moet je wel een beetje kennen, want hij zit verstopt achter een meubelzaak. En daarom vertellen wij er graag over, anders loop je het misschien net mis. Zodra je Meneer Frans binnenstapt, wordt je vrolijk door het gezellige en kleurrijke interieur. En ook in de zomer is dit een supergoede hotspot, er is namelijk een grote binnentuin waar je heerlijk kunt ontspannen. De kaart is divers en uitgebreid. Van Flammkuchen tot aan een quinoa salade en van landbrood met makreel tot aan een tortilla met falafel. Genoeg keuze dus!

Hotspot
Meneer Frans

Adres
Gedempte Oude Gracht 90-92, Haarlem (Meneer Frans zit achter de meubelzaak Van Duivenboden, hier moet je doorheen lopen)

WWW
Meneer Frans

Staal

Staal Haarlem

Eerlijk eten staat centraal bij Staal. Dat rijmt, hihi. Zoveel mogelijk biologisch en uit de streek. Je kunt hier terecht voor een lekkere lunch. Je hebt keuze uit diverse zelfgemaakte soepen of salades, maar ook lekkere boterhammen. Deze zijn belegd met onder andere belegen boerenkaas of gerookte Amsterdamse ossenworst. Op donderdag,- en vrijdagavond wordt er een driegangenmenu gekookt. Je kunt dan mee eten, dus je eet wat de pot schaft. Iedere dag hebben ze keuze uit verschillende lekkere vers gebakken taartjes. Bovenal is Staal gewoon een hele fijne hotspot om even te lunchen of om een koffie met een taartje te nuttigen. Staal is centraal gelegen in het centrum van Haarlem, dus de ideale bijkom plek na of tijdens het shoppen!

Hotspot
Staal

Adres
Gedempte Oude Gracht 46, Haarlem

WWW
Staal

Stach Overveen

stach overveen

Oke, dit is misschien niet helemaal eerlijk. Stach zit namelijk in Overveen en niet in Haarlem. Maar omdat het zo dichtbij Haarlem is en het een absolute hotspot is, verdient het een plek in dit lijstje. Pauline & ik waren al fan van Stach. We hadden al een aantal keer een vestiging bezocht in Amsterdam. En we gaan dan nooit met lege handen de deur uit. Naast dat je heel fijn kunt lunchen bij Stach, is er ook een kleine foodmarkt aanwezig. Je vindt hier lekkere en speciale producten, zoals hun eigen chocoladerepen, drankjes van Nix & Kix, limonade van Belvoir en popcorn van Portlebay. Daarnaast kun je een lekkere take-away maaltijd meenemen naar huis. Bij Stach Overveen zit ook nog eens een burgerbar, waar je kunt genieten van de lekkerste burgers. Je kunt er dus eten, shoppen en chillen in 1! De perfecte combinatie wat ons betreft.

Hotspot
Stach Overveen

Adres
Zandvoorterpad 1, Overveen

WWW
Stach Food

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in