Menu

Video: Scones met clotted cream

Sinds ik in London scones met clotted cream at kon ik aan niets anders denken. De Afternoon Tea in “The Langham” bestond uit de meest fancy gebakjes en sandwiches maar toch genoot ik het meest van de scones. Simpel met enkel wat jam en lekkere dikke room. Alleen dat laatste lepel ik zou uit het bakje. Yum!

Dus toen ik mijn video ideetjes op papier zette, konden de scones daar niet in ontbreken. Erbij serveerde ik een heerlijke jam met rood fruit en clotted cream. Mijn Appie heeft dat gewoon in de schappen staan. Maar anders kan je het ook heel gemakkelijk zelf maken door 1 deel Mascarpone te mengen met 1 deel ongezoete slagroom.

Ik ben trouwens benieuwd wat jullie van mijn video’s vinden de laatste tijd? Als je nog verzoekjes hebt, laat het dan vooral weten, dan ga ik daar mee aan de slag.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 14 st.
400 gr bloem
1 el bakpoeder
75 gr suiker
100 gr roomboter
1 ei
200 ml melk + extra om de scones te bestrijken
Snuf zout

Zo maak je het
Doe de bloem met het bakpoeder, een snuf zout, de suiker, een ei en de melk in de kom van je keukenmachine. Snij de koude boter in blokjes en voeg deze bij de rest. Kneed er in een paar minuten een soepel deeg van. Je kunt dit ook gewoon met de hand kneden.

Laat het deeg een half uurtje rusten, verpakt in huishoudfolie.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte. Steek met een uitsteker van zo’n 6 cm ringen uit het deeg.

Leg de scones op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk de scones met wat melk (je kunt ook eigeel gebruiken).

Bak de scones in 12 minuten af op 180 graden.

Serveer de scones met clotted cream en jam.

scones met clotted cream
scones met clotted cream


Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • Annika
  23 april 2019 om 08:53

  Ja dat kan!

 • Ingrid Meijer
  19 april 2019 om 07:57

  Kun je ze invriezen voor a.s. maandag?

 • Pauline
  13 april 2017 om 11:10

  Yes dat kan.

 • Christel Verschuren
  13 april 2017 om 10:06

  Hoi Pauline, kan ik de speltbloem vervangen door gewone bloem in dezelfde hoeveelheid? Groetjes Christel

 • Mieke
  26 maart 2016 om 14:06

  Hoi Pauline! Ik wil deze scones graag voor de paasbrunch morgen gaan maken, maar ik vroeg me af of je ze ook vandaag al zou kunnen maken en dan morgen nog even een paar minuutjes opwarmen in de oven?

 • Pauline
  27 januari 2016 om 13:03

  Jawel dat kan wel.

 • Margot
  26 januari 2016 om 09:32

  Kan ik deze scones ook maken met soyamelk ipv gewone melk?

 • Linda
  15 november 2015 om 14:05

  Lekker scones! Heb ze net gemaakt met dit recept alleen een beetje jammer dat er in de beschrijving staat dat je het deeg een halfuur moet laten rusten en in he filmpje zeg je weer 1uur . Hopelijk proef ik dat Someren niet ;)

 • Pauline
  14 november 2015 om 17:15

  Wat een goed idee! Thanks for sharing!

 • happybudgetcooking
  14 november 2015 om 15:17

  Hmm yummy.

  Wat mij een leuk idee lijkt als video (ik weet niet of je dat hebt?) hoe jij je prachtige foto's maakt en tips?

 • chantal
  14 november 2015 om 12:04

  Ik wil altijd nog een keer scones proberen. Je kunt trouwens ook een rol rollen van het deeg en dan plakken af snijden, dat werkt makkelijker dan uitsteken.

 • Margot
  14 november 2015 om 09:30

  Oh wat zijn scones toch lekker! Met een flinke klodder clotted cream!

 • Sabine
  14 november 2015 om 09:27

  Hmmm... scones, daar ben ik ook zo dol op!

 • sanne
  14 november 2015 om 08:45

  Mascarpone met slagroom is echt totaal iets anders dan clotted cream! Niets kan dat evenaren! Jammer dat er in recepten altijd zo makkelijk naar wordt verwezen!

 • Nicole
  14 november 2015 om 07:57

  Ja ik heb een paar jaar terug ook een high tea gedaan in Londen. Die scones waren zo lekker! Deze van jou zien er ook heerlijk uit.

 • AJ
  14 november 2015 om 07:33

  Je Maakt van die mooie duidelijke filmpjes.
  Maar mijn vraag is waarom je de vorm draait bij het uitsteken?
  Mij is jaren eerder verteld dar her draaien het rijzen tegen gaat.
  Ik weet niet meer door wie, maar wel waar. Een Engels kookprogramma op de BBC.
  Wat is jouw mening daarover?
  Ik ben erg benieuwd.
  AJ

 • Marlotte
  14 november 2015 om 06:55

  Oh, als ik ergens gek op ben dan zijn het wel scones mét heel veel room en jam. Ik wil nog steeds in Engeland een keer de echte scones proberen, maar in Nederland vin ik ze ook meer dan lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST