scones met clotted cream

Video: Scones met clotted cream

Sinds ik in London scones met clotted cream at kon ik aan niets anders denken. De Afternoon Tea in “The Langham” bestond uit de meest fancy gebakjes en sandwiches maar toch genoot ik het meest van de scones. Simpel met enkel wat jam en lekkere dikke room. Alleen dat laatste lepel ik zou uit het bakje. Yum!

Dus toen ik mijn video ideetjes op papier zette, konden de scones daar niet in ontbreken. Erbij serveerde ik een heerlijke jam met rood fruit en clotted cream. Mijn Appie heeft dat gewoon in de schappen staan. Maar anders kan je het ook heel gemakkelijk zelf maken door 1 deel Mascarpone te mengen met 1 deel ongezoete slagroom.

Ik ben trouwens benieuwd wat jullie van mijn video’s vinden de laatste tijd? Als je nog verzoekjes hebt, laat het dan vooral weten, dan ga ik daar mee aan de slag.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 14 st.
400 gr bloem
1 el bakpoeder
75 gr suiker
100 gr roomboter
1 ei
200 ml melk + extra om de scones te bestrijken
Snuf zout

Zo maak je het
Doe de bloem met het bakpoeder, een snuf zout, de suiker, een ei en de melk in de kom van je keukenmachine. Snij de koude boter in blokjes en voeg deze bij de rest. Kneed er in een paar minuten een soepel deeg van. Je kunt dit ook gewoon met de hand kneden.

Laat het deeg een half uurtje rusten, verpakt in huishoudfolie.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte. Steek met een uitsteker van zo’n 6 cm ringen uit het deeg.

Leg de scones op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk de scones met wat melk (je kunt ook eigeel gebruiken).

Bak de scones in 12 minuten af op 180 graden.

Serveer de scones met clotted cream en jam.

scones met clotted cream
scones met clotted cream


Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Kidsproof: Schoenzet Etiquette
Boerenkoolpesto
Bewaar
15 Comments
 • Christel Verschuren

  13 april 2017 at 10:06 Beantwoorden

  Hoi Pauline, kan ik de speltbloem vervangen door gewone bloem in dezelfde hoeveelheid? Groetjes Christel

 • Mieke

  26 maart 2016 at 14:06 Beantwoorden

  Hoi Pauline! Ik wil deze scones graag voor de paasbrunch morgen gaan maken, maar ik vroeg me af of je ze ook vandaag al zou kunnen maken en dan morgen nog even een paar minuutjes opwarmen in de oven?

 • Margot

  26 januari 2016 at 09:32 Beantwoorden

  Kan ik deze scones ook maken met soyamelk ipv gewone melk?

 • Linda

  15 november 2015 at 14:05 Beantwoorden

  Lekker scones! Heb ze net gemaakt met dit recept alleen een beetje jammer dat er in de beschrijving staat dat je het deeg een halfuur moet laten rusten en in he filmpje zeg je weer 1uur . Hopelijk proef ik dat Someren niet 😉

 • happybudgetcooking

  14 november 2015 at 15:17 Beantwoorden

  Hmm yummy.\r\n\r\nWat mij een leuk idee lijkt als video (ik weet niet of je dat hebt?) hoe jij je prachtige foto’s maakt en tips?

 • chantal

  14 november 2015 at 12:04 Beantwoorden

  Ik wil altijd nog een keer scones proberen. Je kunt trouwens ook een rol rollen van het deeg en dan plakken af snijden, dat werkt makkelijker dan uitsteken.

 • Margot

  14 november 2015 at 09:30 Beantwoorden

  Oh wat zijn scones toch lekker! Met een flinke klodder clotted cream!

 • Sabine

  14 november 2015 at 09:27 Beantwoorden

  Hmmm… scones, daar ben ik ook zo dol op!

 • sanne

  14 november 2015 at 08:45 Beantwoorden

  Mascarpone met slagroom is echt totaal iets anders dan clotted cream! Niets kan dat evenaren! Jammer dat er in recepten altijd zo makkelijk naar wordt verwezen!

 • Nicole

  14 november 2015 at 07:57 Beantwoorden

  Ja ik heb een paar jaar terug ook een high tea gedaan in Londen. Die scones waren zo lekker! Deze van jou zien er ook heerlijk uit.

 • AJ

  14 november 2015 at 07:33 Beantwoorden

  Je Maakt van die mooie duidelijke filmpjes.\r\nMaar mijn vraag is waarom je de vorm draait bij het uitsteken?\r\nMij is jaren eerder verteld dar her draaien het rijzen tegen gaat.\r\nIk weet niet meer door wie, maar wel waar. Een Engels kookprogramma op de BBC.\r\nWat is jouw mening daarover?\r\nIk ben erg benieuwd.\r\nAJ

 • Marlotte

  14 november 2015 at 06:55 Beantwoorden

  Oh, als ik ergens gek op ben dan zijn het wel scones mét heel veel room en jam. Ik wil nog steeds in Engeland een keer de echte scones proberen, maar in Nederland vin ik ze ook meer dan lekker!

Plaats een reactie