Deense krakelingen

Deense krakelingen

Deense krakelingen: een eenvoudig recept voor een zoete traktatie. Perfect voor bij de koffie of als dessert. Wij gebruiken kant-en-klaar croissantdeeg: dat maakt het extra eenvoudig én snel om te maken! De vulling van zelfgemaakte custard en perzik geeft een frisse twist. Bak de Deense krakelingen goudbruin en werk ze af met een eenvoudig glazuur voor een extra zoete finishing touch.

Wat zijn Deense krakelingen?

Deense krakelingen, ook vaak Deense pretzels of kringle genoemd, zijn zoete gebakjes die een vast onderdeel zijn van de Deense baktraditie. Ze worden gekenmerkt door hun pretzel-achtige vorm en kunnen verschillende vullingen en toppings bevatten, zoals suiker, amandelen, of fruit. Of allemaal, zoals in ons recept! Wij zijn gek op het boterachtige, lichte deeg en zoete glazuur, waardoor we ze graag serveren bij koffie of thee.

Deense krakelingen
Deense krakelingen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 500 ml volle melk
  • 100 gr suiker
  • 45 gr custardpoeder
  • 1 blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 2 perziken in helften (uit blik)
  • 150 gr poedersuiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Splits 2 eieren. Bewaar hiervan 1 eiwit om het glazuur te maken. Schenk de melk in een pan (houd 2 eetlepels achter) en breng het langzaam aan de kook. Roer in een kommetje de suiker, custardpoeder, de achtergehouden melk en eidooiers los tot een glad papje.

  3. Roer wat van de hete melk door het custardpapje en schep het daarna door de melk. Blijf goed roeren en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken. Giet de custard daarna in een schaal en dek deze af met huishoudfolie. Laat in circa 1 uur afkoelen.

  4. Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht zodat je een lange rechthoekige lap krijgt. Snijd de lap in 4 lange repen. Draai de repen tot wokkels en vorm op een met bakpapier beklede bakplaat er 4 krakelingen van ongeveer 8-10 centimeter van.

  5. Verdeel de afgekoelde custard in de openingen van de krakelingen. Snijd de perziken in plakjes en leg 3 perzikplakjes per opening in de custard. Bestrijk het croissantdeeg met het overgebleven losgeklopte ei en bestrooi met wat suiker. Bak de Deense krakelingen in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn

  6. Maak het glazuur door het eiwit met de poedersuiker tot een glad glazuur te kloppen. Haal de krakelingen uit de oven en laat ze iets afkoelen. Drizzle het glazuur over de Deense krakelingen.

Deense krakelingen
Deense krakelingen

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

High tea Makkelijke recepten Brood en deeg Notenvrije recepten Moederdag Pasen Verjaardag Lente recepten Zomer recepten Bakrecepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in