Deense krakelingen
Deense krakelingen: een eenvoudig recept voor een zoete traktatie. Perfect voor bij de koffie of als dessert. Wij gebruiken kant-en-klaar croissantdeeg: dat maakt het extra eenvoudig én snel om te maken! De vulling van zelfgemaakte custard en perzik geeft een frisse twist. Bak de Deense krakelingen goudbruin en werk ze af met een eenvoudig glazuur voor een extra zoete finishing touch.
Wat zijn Deense krakelingen?
Deense krakelingen, ook vaak Deense pretzels of kringle genoemd, zijn zoete gebakjes die een vast onderdeel zijn van de Deense baktraditie. Ze worden gekenmerkt door hun pretzel-achtige vorm en kunnen verschillende vullingen en toppings bevatten, zoals suiker, amandelen, of fruit. Of allemaal, zoals in ons recept! Wij zijn gek op het boterachtige, lichte deeg en zoete glazuur, waardoor we ze graag serveren bij koffie of thee.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 eieren
- 500 ml volle melk
- 100 gr suiker
- 45 gr custardpoeder
- 1 blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
- 2 perziken in helften (uit blik)
- 150 gr poedersuiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Splits 2 eieren. Bewaar hiervan 1 eiwit om het glazuur te maken. Schenk de melk in een pan (houd 2 eetlepels achter) en breng het langzaam aan de kook. Roer in een kommetje de suiker, custardpoeder, de achtergehouden melk en eidooiers los tot een glad papje.
Roer wat van de hete melk door het custardpapje en schep het daarna door de melk. Blijf goed roeren en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken. Giet de custard daarna in een schaal en dek deze af met huishoudfolie. Laat in circa 1 uur afkoelen.
Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht zodat je een lange rechthoekige lap krijgt. Snijd de lap in 4 lange repen. Draai de repen tot wokkels en vorm op een met bakpapier beklede bakplaat er 4 krakelingen van ongeveer 8-10 centimeter van.
Verdeel de afgekoelde custard in de openingen van de krakelingen. Snijd de perziken in plakjes en leg 3 perzikplakjes per opening in de custard. Bestrijk het croissantdeeg met het overgebleven losgeklopte ei en bestrooi met wat suiker. Bak de Deense krakelingen in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn
Maak het glazuur door het eiwit met de poedersuiker tot een glad glazuur te kloppen. Haal de krakelingen uit de oven en laat ze iets afkoelen. Drizzle het glazuur over de Deense krakelingen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in