pepernoten

Getest: Pepernoten

Door Annika

Vorig jaar deden we de grote chocoladelettertest en dit jaar moeten de pepernoten eraan geloven. Of eigenlijk kruidnoten, maar die discussie vind ik ieder jaar overbodig. Dus hoe je ze ook noemt, pepernoten of kruidnoten, dat maakt niet uit. Het gaat er om of ze lekker zijn. En dat laat ik je zien in deze grote Uit Pauline’s Keuken pepernoten test!

pepenotentest

We hebben vijf verschillende soorten pepernoten getest. Van verschillende winkels, merken en in verschillende prijsklassen. Bij de test hebben we gelet op de smaak natuurlijk, maar ook op de bite. En dat testen is helemaal geen straf kan ik je vertellen 😉

pepernoten

 

AH Basic – € 1,39 (1kg)

pepenotentestDe smaak van deze pepernoten is goed. Ze zijn lekker kruidig en niet te zoet. De noten zijn bros en dat eet lekker weg. De zak is gevaarlijk groot, voordat je het weet, heb je een kilo pepernoten op. De prijs is fijn en staat in goede verhouding met de kwaliteit.

Eindoordeel: 7.5

Hema – € 1,- (750 gr)pepenotentest

Aan deze pepernoten zit vrij weinig smaak. Om eerlijk te zijn, geen smaak. Ze zijn niet zoet, maar hebben ook niet die typische kruidige smaak die je van een pepernoot verwacht. De noten zijn vrij zacht en hebben geen knapperige bite. Sorry Hema, maar dit is een tegenvallertje.

Eindoordeel: 5

AH eigen merk – € 1,29 (500 gr)pepenotentest

Naast de AH basic pepernoten heeft de AH ook nog de pepernoten van het eigen merk. Zouden deze net zo goed zijn als de AH basis versie? Wat me meteen opvalt is dat deze pepernoten enorm zoet zijn. Zo zoet, dat het ietwat overheersend is. De kruidige smaak valt hierdoor een beetje weg. De pepernoten zijn wel bros en happen lekker weg. Maar als ik moest kiezen tussen deze en de AH basic zou ik voor de laatste gaan.

Eindoordeel: 6.5

Bolletje – € 0.82 (220 gr)pepenotentest

Deze pepernoten van Bolletje komen goed uit de test. Ze zijn lekker knapperig en ze hebben de typische kruidige smaak die ik verwacht van pepernoten. De hoeveelheid suiker is in goede verhouding, ze zijn namelijk niet heel zoet. Ze zijn misschien iets duurder in verhouding met de andere merken, maar de kwaliteit is ook beter. Ja, dit is mijn persoonlijke favoriet!

Eindoordeel: 8

AH Puur en Eerlijk – € 1,19 (200 gr)pepenotentest

Ik wist niet dat er ook biologische pepernoten verkocht werden. Ik was daarom benieuwd of dit nou heel anders smaakt dan niet-biologische pepernoten. De pepernoten zijn vrij hard en ze zijn scherp van smaak. Je proeft overduidelijk de gember in de noten. Ik vind ze iets te scherp van smaak en ik hou persoonlijk meer van een wat brossere variant.

Eindoordeel: 6

De pepernoten van Bolletje hebben gewonnen in deze test. Ze zijn mijn persoonlijke favoriet. Ze zelf maken is natuurlijk nog leuker. Klik hier voor een lekker receptje.

pepernoten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in