Menu
kruidnoten-recept-4305.jpg

Lekker recept voor pepernoten

Omdat het nu bijna 5 december is, vind ik het de hoogste tijd dat ik dit recept voor pepernoten met jullie deel. Zelf pepernoten maken is zo leuk om te doen, helemaal met kinderen. Lekker balletjes draaien en in de tussentijd van het deeg snoepen.

Pepernoten of kruidnoten

Ieder jaar zorgen ze weer vol veel opspraak. Iedereen vindt er wat van. Het begint met jaarlijkse discussie over het vroegtijdig verschijnen van deze sinterklaas lekkernij. Zodra ze gespot zijn, is het woord pepernoten trending topic op twitter. Ik heb er niet zoveel problemen mee, niemand verplicht je ze te kopen en ten tweede zolang wij consumenten dit kopen zullen de fabrikanten ze ieder jaar eerder in de winkel leggen, zo werkt dat nu eenmaal met commercie.

En met deze pepernoten kan je weer heel veel andere lekkere dingen maken zoals een kruidnoten tiramisu of pepernoten rotsjes.  Het recept is trouwens van Laura’s Bakery, hou haar site in de gaten voor nog meer zoete baksels.

Ingrediënten voor een flinke pot vol
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkerbruine basterdsuiker
100 gr koude harde boter
6 el melk
4 tl speculaaskruiden
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 gr. (hetelucht)

Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout.

Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingredienten.

Kneed er snel (eventueel met een keukenmachine) een samenhangend deeg van.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak balletjes ter grootte van een knikker van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.

Bak de pepernoten in ongeveer 18 – 20 minuten af in de oven.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan