Menu

Happy Blog Birthday to me

Hiep Hiep…. Vandaag ben ik jarig! Of niet ik, maar Uit Pauline’s Keuken blaast vandaag 4 kaarsjes uit. Vier jaar geleden begon ik met bloggen. De appelkruimeltaart met gele room was het eerste recept dat ik online zette. Met een afschuwelijke foto, die ik later maar heel snel opnieuw gemaakt hebt. Het lijkt mij leuk om vandaag even terug te gaan naar daar waar het allemaal begon.

taart met oma

Ik weet nog goed dat ik in de kleuterklas zat en we zelf koffie gingen zetten. Bijster interessant vond ik het. Gek he dat je zoiets onthoudt?. Toen ik wat ouder was, was ik vaak bij mij oma te vinden. Mijn oma was een lekkerbek. Záááálig zei ze altijd! Met haar bakte ik heel vaak koekjes, cakes en later ook taarten. Ik kan een plakboek vullen met foto’s van mini me met een zelfgemaakte taart. Let vooral niet op mijn ongeïnteresseerde blik, want stiekem vond ik het super leuk. Ook thuis probeerde ik regelmatig wat uit. Soms met succes en soms met minder. Ik kan me nog goed een zwart verbrande pavlova, met een blauwe keuken als gevolg herinneren. Een ding was al wel meteen duidelijk, ik was gefascineerd door eten. Ik luste ook alles en hield er van om uit eten te gaan.

Dat ik de Hotelschool wilde doen was mij meteen duidelijk. En als ik iets wilde, moest het ook gebeuren. Ik had iets met de hotellerie en geen enkele andere opleiding had nog een kans. Ik had er de tijd van mijn leven en hoewel ik nooit als kok zou willen werken, vond ik de tweewekelijkse kookles te gek. “Wie heeft die spinazie gemaakt?” bulderde de docent. It was me en er zat nog zand in. Ach kan gebeuren. Toch was ik er toen al best goed in en steeds regelmatiger stond ik thuis in de pannen te roeren. Mijn ouders zijn nogal van de Hollandse pot, wel alles vers, maar wel vrij standaard. Ik was dan ook diegene die de wraps en de geitenkaas met zalm bij ons thuis introduceerde, soms tot ongenoegen van mijn vader.

Digimax A50 / KENOX Q2

Na de Hotelschool ben ik verder gaan studeren, Marketing, en bleef het koken nog steeds een hobby. Feestjes geven kon ik als de beste, naast de vele drankjes, ontbrak het ook niemand aan hapjes. Toen ik later op kantoor werkte was eten het gesprek van de dag. Recepten werden uitgewisseld en ik bedacht regelmatig leuke dingen voor mijn collega’s Dineke en Sjoerd. Mijn zus Annika vond het tijd dat ik hier wat mee moest doen en ze opperde dat ik moest gaan bloggen. Ze volgde zelf veel beautyblogs en vond het helemaal wat voor mij. Ik had destijds al wel een culinaire site, genaamd Zoet en Lekker, waarin ik mijn gemaakte bruidstaarten liet zien, maar dit was een veel beter idee.

Zo gezegd zo gedaan en ik opende een gratis account op blogspot. Uit Pauline’s Keuken, was geboren, een naam waar ik nog geen 3 tellen over na had gedacht. In het begin keek er een handjevol mensen op mijn blog, voornamelijk vrienden en collega’s. Maar ik vond het geweldig. Tijdens werktijd was ik stiekem met mijn blog bezig en ik had er heel veel plezier in. Ik was helemaal niet bezig met zoekmachine marketing, social media en het groot maken van mijn blog. Ik was gewoon bezig met mijn eigen site, gewoon voor mijzelf en een paar vrienden.

Na 2 jaar zo aangemodderd te hebben vond ik dat het in 2012 anders moest. Ik had een sessie gewonnen van Your Key To Succes en zij raadde mij aan om over te stappen op WordPress. Het werd tijd om het allemaal wat professioneler te gaan aanpakken. Dat advies heb ik ter harte genomen en ineens ging het hard. Ik had van de één op de andere dag 800 bezoekers per dag en dat werden er iedere dag meer. (nu zelfs 20.000!) Ik ben steeds meer aandacht gaan besteden aan mijn fotografie, ik kocht een spiegelreflex en bewerkte de foto’s na. Op de achtergrond was ik meer bezig met zoekmachine optimalisatie en ik ging vruchtbare samenwerkingen aan. En zo groeide mijn site steeds meer en meer.

Vanaf 2013 ben ik gaan samenwerken met Adfactor. Ik had werkelijk geen idee dat je geld kon verdienen met je blog en vond banners op mijn blog eerst ook niet zo’n goed idee. Ik werkte als freelance redacteur o.a. voor Flair en stiekem had ik maar 1 droom. Fulltime bloggen. Iedere dag mooie content maken voor jullie. Waar ik zelf ook blij van word. Maar omdat ik mijn hypotheek niet kan betalen met pakjes thee, besloot ik om toch advertenties te gaan draaien. Zo kon ik stoppen met de freelance klussen en volledig met mijn blog bezig zijn. Anders is dat natuurlijk niet mogelijk.

voedselzandloper

In 2013 kwam de vraag van Prometheus of ik een boek wilde maken op basis van de Voedselzandloper theorie. Ik vond dat wel een mooie uitdaging en zo geschiedde. Het boek is nu bijna 100.000 keer verkocht en daar ben ik super trots op. Het is echt te gek, als je eigen werk in de boekhandel ligt. Hierdoor kreeg ik het steeds drukker en daarom ben ik super blij dat Annika mij nu helpt. En ik ben blij dat jullie haar artikelen ook leuk vinden. Ze hielp mij al veel op de achtergrond, maar nu is het extra leuk dat ze ook op de voorgrond aanwezig is.

Nu is het eind 2014 en ben ik bezig met mijn tweede kookboek. Sterker nog, het is al bijna af. De laatste shoots zitten er op en dan is mijn werk klaar. Het kan naar de vormgeefster die er een mooi werk van zal maken. De verwachting is dat het voorjaar 2015 in de winkels ligt. In het boek vind je bijna 100 nieuwe recepten en een paar succesnummers van mijn blog. Meer dan de helft is Voedselzandloper proof of gemakkelijk Voedselzandloper proof te maken. Het wordt echt te gek en ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien.

Ik ben heel benieuwd wat 2015 gaat brengen. En ik ben natuurlijk vooral benieuwd wat jullie van mijn boek gaan vinden.

hiephiep

So far so good. Thanks voor het lezen.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

74 reacties

 • Greet
  9 december 2014 om 08:29

  Een beetje laat, maar nog VAN HARTE Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Ik ben het helemaal met Mariska eens, dat je een SUPER lekker blog hebt. Echt alles is goed te maken en lekker. Veel succes met je nieuwe boek. Denk zeker dat ik het ga kopen. Groetjes van Greet

 • anja
  5 december 2014 om 21:36

  hoi pien, sorry voor de late reactie,,,wat een leuk verhaal,,,leuk om te lezen, ,,,,ja ik weet het nog goed de "mokkataart" leuke foto,, doet me goed,,,,ik kijk uit naar je nieuwe boek,,, groetjes Anja

 • Angela - Great Body & Skin
  3 december 2014 om 17:22

  Wat een verhaal Pauline, leuk om te lezen!

 • Pauline
  29 november 2014 om 17:13

  Ah you make my day!

 • Mariska
  29 november 2014 om 14:35

  Van Harte!! Ik vind je blog en de rest van de site echt super! De beste in zijn soort! Echt.. Alles lijkt me lekker wat erop staat, dus ik heb voorlopig nog wat te doen! Ik heb het vzl kookboek en kijk nu al uit naar je nieuwe boek!
  Ik ben erg benieuwd naar 2015!

 • My happy kitchen.nl
  26 november 2014 om 21:51

  Van harte! Jouw blog is de reden geweest dat ik bijna een jaar geleden ook ben gaan bloggen. Toen en nu, je bent zo verfrissend en inspirerend. Ga zo door!

 • Vanity
  26 november 2014 om 15:52

  Gefeliciteerd! Super leuk om te lezen. Je recepten vind ik echt waanzinnig en heb er al meerdere uitgeprobeerd natuurlijk. Ik ben benieuwd naar je nieuwe recepten. Dat wordt vast smullen. Ga zo door!

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:22

  Ah super lief van jou!

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:21

  Haha ja ik was iets te enthousiast :)

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:18

  Haha ik kijk wel een beetje chaga, vind je ook niet? Of zou dat gewoon een stoere pre puber blik zijn :)

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:17

  Wat lief!

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:15

  Dank jullie wel allemaal voor de felicitaties! Echt super lief.

 • Henderica
  26 november 2014 om 13:07

  Gefeliciteerd :)

 • Nellies
  26 november 2014 om 10:59

  Wat een ontzettend leuk verhaal, Pauline! Van harte gefeliciteerd met je 4e verjaardag! Ik geniet vaak van je recepten, heb er inmiddels toch al heel wat uitgeprobeerd :-). En nu kijk ik vooral toch ook erg uit naar je nieuwe kookboek! :-)

 • Jacqueline
  26 november 2014 om 08:34

  Hieperdepiep HOERA!! Pauline, het is voor mij elke dag een feestje om je "te lezen". Succes en ontzettend veel plezier.

 • Marja
  26 november 2014 om 03:27

  Wat ontzettend leuk om de "story" van het begin af te lezen! Je hebt een heel onderhoudende manier van schrijven, zodat je wilt blijven lezen. Echt heel erg lruk! En nu is je "kindje" 4 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je blog, Pauline. En ik hoop dat je blog heeeeeel oud gaat worden, dat betekend dat jij nog heel lang doorgaat met schrijven op je blog en lekkere reepten maken!
  HIEPERDEPIEP HOERA. PROFICIAT.
  Liefs, Marja. :-D. ;-).

 • Ger
  26 november 2014 om 01:32

  Wat ontzettend leuk om de voorgeschiedenis te lezen. Die foto met je oma is echt cute. Mooi dat je zoveel lezers aantrekt, van harte gefeliciteerd met je 4e verjaardag. Komt er binnenkort een recept voor een feesttaart?

 • marijksels
  25 november 2014 om 22:00

  Van harte met je 4e!!!

 • Ageeth
  25 november 2014 om 20:29

  Van harte en wat jong nog!
  Je oude foto's zijn geweldig1

 • Barbara | Crisp & Crumble
  25 november 2014 om 20:06

  Leuk stukje om te lezen, en gefeliciteerd natuurlijk!

 • Eline
  25 november 2014 om 18:45

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

 • Alet
  25 november 2014 om 18:15

  Van harte gefeliciteerd en ga vooral zo door!

 • Irene
  25 november 2014 om 18:03

  Gefeliciteerd en dat er nog vele jaren mogen volgen!

  Goed om te zien hoe je droom uitgegroeid is naar een succes!

 • Esmée
  25 november 2014 om 17:54

  Zo leuk, om te lezen hoe je met bloggen begonnen bent! Van harte gefeliciteerd met je jubileum, dat er nog maar veel lekkers online mag komen :D x

 • A.J.
  25 november 2014 om 16:57

  Van harte gefeliciteerd.
  Dat waren een aantal leuke jaren vol met lekkere recepten en andere aanverwante dingen. ik hoop op nog een aantal van die mooie jaren.
  AJ

 • Lian
  25 november 2014 om 16:24

  Gefeli! Dat je nog heel wat jaartjes mee mag draaien :-)

 • Claudia
  25 november 2014 om 16:20

  Gefeliciteerd! :-D

 • Margot
  25 november 2014 om 15:39

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend fijn dat je kan doen waar je blij van wordt!

 • Ellen
  25 november 2014 om 14:49

  Gefeliciteeeeeeeeeeerd en blijf vooral doorgaan hè

 • ZONDERZOOI
  25 november 2014 om 14:12

  Wauw wat een geweldig inspirerend verhaal Pauline! Leuk om te horen dat je van je hobby je werkt gemaakt hebt. Het lijkt mij ook geweldig om later geld te kunnen verdienen met mijn eigen blog, ik zie jou dus ook zeker als een grote inspiratiebron. Keep up the good work!!

 • Marlouke
  25 november 2014 om 13:45

  Van harte het is je gegund
  Je schrijft zo leuk en hebt geweldige recepten
  2015 kan alleen maar mooier en mooier worden

 • Emily van Kampen
  25 november 2014 om 13:45

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Wat enorm leuk om te lezen hoe het allemaal tot stand is gekomen. Op naar nog vele mooie blogjaren!

 • Mandy
  25 november 2014 om 12:44

  Allereerst gefeliciteerd met je blogjaardag! Super leuk om je verhaal te lezen. Mooi om te zien wat je allemaal bereikt hebt en fijn dat ik elke keer weer mag genieten van je heerlijke recepten.

 • Eve
  25 november 2014 om 12:13

  Van harte! Had je 4 jaar geleden gedacht dat het zo'n succes zou worden? Ik ben blij met he blog en je recepten dus op naar de volgende 4 (of een veelvoud daarvan?) jaar.

 • Eilish
  25 november 2014 om 11:52

  Van harte gefeliciteeerd! 4 jaar, dat is al lang zeg! Ga zo door!

 • Marijke
  25 november 2014 om 11:12

  Oh zo tof, proficiat! Haha, dat cliché idee van dat eten enkel aardappelen, groenten en vlees is is wel herkenbaar. Mijn oma zegt altijd dat rijst en pasta 'geen eten' is. Wraps kent ze nog niet eens :-) Wel goed bezig hoor! Ik ben benieuwd naar je kookboek!

 • pamela
  25 november 2014 om 10:56

  Gefeliciteerd.. Blijf lekker door gaan zo. Geniet er super van

 • Miranda
  25 november 2014 om 10:25

  Gefeliciteerd! Ik lees je blog met veel plezier:) leuk artikel heb je er van gemaakt. Lekker genieten van deze mijlpaal!

 • Fatiha
  25 november 2014 om 10:15

  Gefeliciteerd! Geniet van je dagje!

 • Lianda
  25 november 2014 om 10:09

  Wat leuk gefeliciteerd!
  En wat een leuk verhaal hoe het allemaal verlopen is! Geniet ervan! En ga zo door.
  Maar je hebt het over 2016, ik denk dat je 2015 bedoelt? :)

 • Lianne
  25 november 2014 om 10:06

  Nu al benieuwd naar 2016, terwijl 2015 nog moet komen? Moet dat geen 2015 zijn?

 • Corinne
  25 november 2014 om 09:57

  Van harte gefeliciteerd Pauline! Ik lees al een hele tijd met heel veel plezier je blog en maak regelmatig een lekker recept van je. Alles is altijd lekker duidelijk en meestal ook helemaal niet moeilijk. En daar hou ik van. Ik hoop dat je nog heel veel jaar doorgaat. Ik blijf meelezen in ieder geval :-)

 • Milou
  25 november 2014 om 09:52

  Wat leuk! Gefeliciteerd Pauline!

 • Cindy
  25 november 2014 om 09:37

  Gefeliciteerd!

 • Ellen
  25 november 2014 om 09:34

  Proficiat Pauline!
  Al vier jaar een succesvolle blog runnen, dat moet je kunnen.
  Ik ben net mijn eigen foodblog gestart en om dan te zien bij anderen dat het na vier jaar beter dan ooit gaat, geeft me moed voor de toekomst. :)

 • Wimke
  25 november 2014 om 09:32

  Van harte Pauline! Ga zo door, you rock!

 • Laura - Dagelijkse hap
  25 november 2014 om 09:30

  Gefeliciteerd :D

 • Dhini
  25 november 2014 om 09:30

  Gefeliciteerd

 • Ilse
  25 november 2014 om 09:20

  Proficiat!

 • Kayleigh | Con leche
  25 november 2014 om 09:18

  Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Leuk om zo eens je hele verhaal te lezen :)

 • Elisabeth
  25 november 2014 om 09:13

  Ben blij dat ik je 'ondekt' heb!
  Fijne recepten

 • Louise Janssen
  25 november 2014 om 09:04

  Heel toevallig heb ik vorige week jou appeltaart uitgezocht en uitgeprint om te maken voor mijn verjaardag Donderdag as.
  Grappig he? Ik heb een lijnclubje op facebook,en gebruik heel graag jou recepten,ben fan :)
  Gefeliciteerd met je jarige blog .

 • José - ENJOY! The Good Life
  25 november 2014 om 09:00

  Gefeliciteerd! Ik volg je blog met regelmaat. Knap werk. Wens je het allerbeste voor..... 2015 :)

 • marjolein
  25 november 2014 om 08:51

  Gefeliciteerd en alvast een geweldig 2015 gewenst ;-)

 • Esther
  25 november 2014 om 08:25

  Van harte gefeliciteerd met je mooie jubileum. En wat leuk om het hele verhaal zo te lezen.

 • Yamina
  25 november 2014 om 08:09

  Gefeliciteerd! Wat is het eigenlijk allemaal snel gegaan, leuk om te lezen.

 • Reny
  25 november 2014 om 08:06

  Wow, lieve Pauline, van harte gefeliciteerd!! Wat een mooi blog leven zeg ;) Maar tot 2016 kan ik niet wachten op je nieuwe boek hoor, hoop dat het voorjaar 2015 wordt ;)

 • Danielle
  25 november 2014 om 08:05

  Van ❤️e Pauline! Mooi! Haal vaak inspiratie uit jouw site! Ga zo door!

 • Sarah - Tasting Lifestyle
  25 november 2014 om 07:59

  Proficiat! Hard work pays off! xoxo Sarah

 • Simone
  25 november 2014 om 07:51

  Jee wat is die tijd gevlogen he! Gefeliciteerd met je vier jarig bestaan!! Volgens mij hebben wij elkaar al heel in het begin een keer ontmoet, dus Ik volg je bijna vier jaar gok Ik zo... Op naar de volgende Tien jaar...:)

 • Marieke
  25 november 2014 om 07:50

  Pauline, gefeliciteerd en dat we nog lang van je blog mogen genieten. En succes met alles wat nog op je pad komt.

 • Linda Delichef
  25 november 2014 om 07:47

  Gefeliciteerd! Leuk om te lezen hoe het allemaal begon. Waardevolle herinneringen, met je oma in de keuken. Leuk om te lezen hoe je stap voor stap het punt bereikt hebt waar je nu bent. Je hebt je succes absoluut verdiend!

 • Jolanda
  25 november 2014 om 07:44

  Van Harte Gefeliciteerd hoor , vind het leuk om te lezen dat je zo op bent gegaan in je hobby en nu zo te lezen ook je werk (wat ik me ook altijd afvroeg , hoe doet ze dat toch)

  Ik heb je blog een goed halfjaartje geleden ontdekt en ben hier elke dag haast wel te vinden.

  Groetjes van een fan :)

 • Brenda (kookt)
  25 november 2014 om 07:41

  Gefeliciteerd met je vierjarige blog Paul! Wat een succes verhaal!
  Ik weet zeker dat je nog heel lang doorgaat met bloggen en dat je nog veel meer toffe fooddingen gaat doen :) Xx

 • Malou
  25 november 2014 om 07:39

  Gefeliciteerd!! Ik lees je blog iedere dag met plezier!

 • Rosanne
  25 november 2014 om 07:37

  Gefeliciteerd! Wat een superleuk verhaal!

 • Edwin
  25 november 2014 om 07:16

  2016 of 2015??
  Verder lees ik je graag
  Heb je pas kortgeleden ontdekt, maar nu al een blijvertje

 • Mar
  25 november 2014 om 07:16

  Gefeliciteerd met dit jubileum en je tweede kookboek, mooi zo'n kijkje in de keuken...
  Maar zullen we eerst 2015 afwachten?

 • Lobke
  25 november 2014 om 07:15

  Hallo Pauline,

  Wat leuk om dit zo te lezen!
  Wel even een puntje: Je hebt het veel over 2016, is dat bedoeld of een foutje?
  Ga vooral door met bloggen en het inspireren van anderen :D Ik ben benieuwd naar je tweede kookboek :)

 • Susanne
  25 november 2014 om 07:15

  Wow wat is er veel gebeurd in korte tijd! Van harte gefeliciteerd met je blog! Geniet lekker van je succes!

 • Loes
  25 november 2014 om 07:12

  happy birthday @paulineskeuken! Ik hoop je nog vele jaren te mogen volgen!

 • Marieke
  25 november 2014 om 07:10

  Jeetje volg ik je alweer 4 jaar. Dan ben ik denk ik ook alweer zolang aan het bloggen. Pauline ook al hebben we elkaar nog steeds niet in het echt ontmoet ben ik wel ontzettend trots op wat je allemaal bereikt hebt. Ga vooral zo door.

  Liefs Marieke

 • Maaike
  25 november 2014 om 07:10

  Hip hip Hooray! Gefeliciteerd met je blog-verjaardag! :)

  Erg leuk om te lezen hoe het allemaal is begonnen. Die foto met oma is geweldig! ;) Op naar de volgende vier jaar en ik kan niet wachten op je boek!

 • Gisela
  25 november 2014 om 07:07

  Yeeeej, gefeliciteerd met je successen en het 4 harig bestaan. Xxx

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.