Happy Blog Birthday to me

Hiep Hiep…. Vandaag ben ik jarig! Of niet ik, maar Uit Pauline’s Keuken blaast vandaag 4 kaarsjes uit. Vier jaar geleden begon ik met bloggen. De appelkruimeltaart met gele room was het eerste recept dat ik online zette. Met een afschuwelijke foto, die ik later maar heel snel opnieuw gemaakt hebt. Het lijkt mij leuk om vandaag even terug te gaan naar daar waar het allemaal begon.

taart met oma

Ik weet nog goed dat ik in de kleuterklas zat en we zelf koffie gingen zetten. Bijster interessant vond ik het. Gek he dat je zoiets onthoudt?. Toen ik wat ouder was, was ik vaak bij mij oma te vinden. Mijn oma was een lekkerbek. Záááálig zei ze altijd! Met haar bakte ik heel vaak koekjes, cakes en later ook taarten. Ik kan een plakboek vullen met foto’s van mini me met een zelfgemaakte taart. Let vooral niet op mijn ongeïnteresseerde blik, want stiekem vond ik het super leuk. Ook thuis probeerde ik regelmatig wat uit. Soms met succes en soms met minder. Ik kan me nog goed een zwart verbrande pavlova, met een blauwe keuken als gevolg herinneren. Een ding was al wel meteen duidelijk, ik was gefascineerd door eten. Ik luste ook alles en hield er van om uit eten te gaan.

Dat ik de Hotelschool wilde doen was mij meteen duidelijk. En als ik iets wilde, moest het ook gebeuren. Ik had iets met de hotellerie en geen enkele andere opleiding had nog een kans. Ik had er de tijd van mijn leven en hoewel ik nooit als kok zou willen werken, vond ik de tweewekelijkse kookles te gek. “Wie heeft die spinazie gemaakt?” bulderde de docent. It was me en er zat nog zand in. Ach kan gebeuren. Toch was ik er toen al best goed in en steeds regelmatiger stond ik thuis in de pannen te roeren. Mijn ouders zijn nogal van de Hollandse pot, wel alles vers, maar wel vrij standaard. Ik was dan ook diegene die de wraps en de geitenkaas met zalm bij ons thuis introduceerde, soms tot ongenoegen van mijn vader.

Digimax A50 / KENOX Q2

Na de Hotelschool ben ik verder gaan studeren, Marketing, en bleef het koken nog steeds een hobby. Feestjes geven kon ik als de beste, naast de vele drankjes, ontbrak het ook niemand aan hapjes. Toen ik later op kantoor werkte was eten het gesprek van de dag. Recepten werden uitgewisseld en ik bedacht regelmatig leuke dingen voor mijn collega’s Dineke en Sjoerd. Mijn zus Annika vond het tijd dat ik hier wat mee moest doen en ze opperde dat ik moest gaan bloggen. Ze volgde zelf veel beautyblogs en vond het helemaal wat voor mij. Ik had destijds al wel een culinaire site, genaamd Zoet en Lekker, waarin ik mijn gemaakte bruidstaarten liet zien, maar dit was een veel beter idee.

Zo gezegd zo gedaan en ik opende een gratis account op blogspot. Uit Pauline’s Keuken, was geboren, een naam waar ik nog geen 3 tellen over na had gedacht. In het begin keek er een handjevol mensen op mijn blog, voornamelijk vrienden en collega’s. Maar ik vond het geweldig. Tijdens werktijd was ik stiekem met mijn blog bezig en ik had er heel veel plezier in. Ik was helemaal niet bezig met zoekmachine marketing, social media en het groot maken van mijn blog. Ik was gewoon bezig met mijn eigen site, gewoon voor mijzelf en een paar vrienden.

Na 2 jaar zo aangemodderd te hebben vond ik dat het in 2012 anders moest. Ik had een sessie gewonnen van Your Key To Succes en zij raadde mij aan om over te stappen op WordPress. Het werd tijd om het allemaal wat professioneler te gaan aanpakken. Dat advies heb ik ter harte genomen en ineens ging het hard. Ik had van de één op de andere dag 800 bezoekers per dag en dat werden er iedere dag meer. (nu zelfs 20.000!) Ik ben steeds meer aandacht gaan besteden aan mijn fotografie, ik kocht een spiegelreflex en bewerkte de foto’s na. Op de achtergrond was ik meer bezig met zoekmachine optimalisatie en ik ging vruchtbare samenwerkingen aan. En zo groeide mijn site steeds meer en meer.

Vanaf 2013 ben ik gaan samenwerken met Adfactor. Ik had werkelijk geen idee dat je geld kon verdienen met je blog en vond banners op mijn blog eerst ook niet zo’n goed idee. Ik werkte als freelance redacteur o.a. voor Flair en stiekem had ik maar 1 droom. Fulltime bloggen. Iedere dag mooie content maken voor jullie. Waar ik zelf ook blij van word. Maar omdat ik mijn hypotheek niet kan betalen met pakjes thee, besloot ik om toch advertenties te gaan draaien. Zo kon ik stoppen met de freelance klussen en volledig met mijn blog bezig zijn. Anders is dat natuurlijk niet mogelijk.

voedselzandloper

In 2013 kwam de vraag van Prometheus of ik een boek wilde maken op basis van de Voedselzandloper theorie. Ik vond dat wel een mooie uitdaging en zo geschiedde. Het boek is nu bijna 100.000 keer verkocht en daar ben ik super trots op. Het is echt te gek, als je eigen werk in de boekhandel ligt. Hierdoor kreeg ik het steeds drukker en daarom ben ik super blij dat Annika mij nu helpt. En ik ben blij dat jullie haar artikelen ook leuk vinden. Ze hielp mij al veel op de achtergrond, maar nu is het extra leuk dat ze ook op de voorgrond aanwezig is.

Nu is het eind 2014 en ben ik bezig met mijn tweede kookboek. Sterker nog, het is al bijna af. De laatste shoots zitten er op en dan is mijn werk klaar. Het kan naar de vormgeefster die er een mooi werk van zal maken. De verwachting is dat het voorjaar 2015 in de winkels ligt. In het boek vind je bijna 100 nieuwe recepten en een paar succesnummers van mijn blog. Meer dan de helft is Voedselzandloper proof of gemakkelijk Voedselzandloper proof te maken. Het wordt echt te gek en ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien.

Ik ben heel benieuwd wat 2015 gaat brengen. En ik ben natuurlijk vooral benieuwd wat jullie van mijn boek gaan vinden.

 

So far so good. Thanks voor het lezen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in