Kidsproof: 3 X smoothie met fruit

Kidsproof: 3 X smoothie met fruit

Een smoothie is de perfecte manier om je kiddy wat extra vitamientjes te geven. Ik kan me zo voorstellen dat je peuter of kleuter niet meteen warm wordt van een groene derrie met spinazie en selderij dus bouw het vooral rustig op. Begin met een smoothie met lekker veel fruit. Bananen doen het altijd goed, maar ook andere zoete vruchten zijn perfect voor een smoothie. Indien je zure vruchten gebruikt, voeg dan eventueel een lepeltje honing toe.

Om de smoothies wat vloeibaarder te maken kun je kokoswater, water of een scheutje yoghurt toevoegen. Er is nu volop fruit te krijgen, barstensvol smaak, dat wat je er ook mee maakt het gegarandeerd lekker is. Kan je niets lekkers vinden, dan kan je ook diepvriesfruit gebruiken. In deze post zet ik mijn 3 favo kidsproof fruitsmoothies van dit moment op rijtje. Oh en ze zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor kinderen he, dat begrijp je wel 🙂

Aardbeien/Ananas/Limoen
smoothie aardbei ananas
Deze smoothie maakte ik met de sapcentrifuge van Magimix omdat deze ook limoenen kan persen. Maar je kunt ook een flinke hand aardbeien + een kwart ananas en het sap van een halve limoen in de blender doen tot je een gladde smoothie hebt. Je kunt de limoen eventueel ook weglaten, als je kindje niet zo van zuur houdt.

Mango/Passievrucht/Yoghurt
smoothie passievrucht
Blend een halve mango + 2 passievruchten en een flinke scheut yoghurt tot een gladde massa. Voeg wat water toe om de smoothie te verdunnen. Als je niet van de pitjes van de passievrucht houdt, kun je de smoothie voor gebruik even zeven.

Sinaasappel/Banaan/Yoghurt
smoothie sinaasappel banaan
Blend een banaan met het sap van 2 sinaasappelen en een flinke scheut yoghurt tot een gladde smoothie. Voeg naar wens een lepeltje honing toe.

Met deze recepten kun je 2 glazen vullen, of 1 grote voor mama. Oh en als je kleine eenmaal gewend is, voeg dan een klein handje spinazie toe. Proef je niks van, maar worden ze wel heel groot en sterk van.


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in