smoothie sinaasappel banaan

Kidsproof: 3 X smoothie met fruit

Een smoothie is de perfecte manier om je kiddy wat extra vitamientjes te geven. Ik kan me zo voorstellen dat je peuter of kleuter niet meteen warm wordt van een groene derrie met spinazie en selderij dus bouw het vooral rustig op. Begin met een smoothie met lekker veel fruit. Bananen doen het altijd goed, maar ook andere zoete vruchten zijn perfect voor een smoothie. Indien je zure vruchten gebruikt, voeg dan eventueel een lepeltje honing toe.

Om de smoothies wat vloeibaarder te maken kun je kokoswater, water of een scheutje yoghurt toevoegen. Er is nu volop fruit te krijgen, barstensvol smaak, dat wat je er ook mee maakt het gegarandeerd lekker is. Kan je niets lekkers vinden, dan kan je ook diepvriesfruit gebruiken. In deze post zet ik mijn 3 favo kidsproof fruitsmoothies van dit moment op rijtje. Oh en ze zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor kinderen he, dat begrijp je wel 🙂

Aardbeien/Ananas/Limoen
smoothie aardbei ananas
Deze smoothie maakte ik met de sapcentrifuge van Magimix omdat deze ook limoenen kan persen. Maar je kunt ook een flinke hand aardbeien + een kwart ananas en het sap van een halve limoen in de blender doen tot je een gladde smoothie hebt. Je kunt de limoen eventueel ook weglaten, als je kindje niet zo van zuur houdt.

Mango/Passievrucht/Yoghurt
smoothie passievrucht
Blend een halve mango + 2 passievruchten en een flinke scheut yoghurt tot een gladde massa. Voeg wat water toe om de smoothie te verdunnen. Als je niet van de pitjes van de passievrucht houdt, kun je de smoothie voor gebruik even zeven.

Sinaasappel/Banaan/Yoghurt
smoothie sinaasappel banaan
Blend een banaan met het sap van 2 sinaasappelen en een flinke scheut yoghurt tot een gladde smoothie. Voeg naar wens een lepeltje honing toe.

Met deze recepten kun je 2 glazen vullen, of 1 grote voor mama. Oh en als je kleine eenmaal gewend is, voeg dan een klein handje spinazie toe. Proef je niks van, maar worden ze wel heel groot en sterk van.

Winnen: 3 x EDIAS koffieabonnement
Video Latte Art workshop bij Vapiano
Bewaar
10 Comments
 • Mandy

  21 september 2014 at 20:37 Beantwoorden

  Lekker! Mango passievrucht lijkt me heerlijk.

 • Jill

  21 september 2014 at 20:21 Beantwoorden

  Smoothies zijn de ideale manier om aan je vitamine te komen, niet alleen voor kinderen! Ik vergeet zelf ook heel vaak fruit te eten vandaar dat ik smoothies gewoon handiger vind! Ik hou zelf enorm van smoothies met sinaasappel en kiwi!

 • Nicole

  21 september 2014 at 13:17 Beantwoorden

  Lekkere combinaties!

 • Eline

  21 september 2014 at 11:19 Beantwoorden

  Bietensap kan ook goed, is mooi rood 🙂

 • MySimplySpecial

  21 september 2014 at 11:06 Beantwoorden

  Wat een lekkere combinaties!

 • Reny

  21 september 2014 at 09:28 Beantwoorden

  Het is maar wat je kinderen aanwent…. Bij mij drinken ze allebei met heel veel plezier en genot hun glas groene sap leeg. Ik zou ze ook zeker niet al te zoet maken voor mijn kinderen, dan willen ze straks de smaak van groenten niet meer proeven. \r\nEen tip om groenten erin te verwerken die ze niet ‘zien’ is door komkommer of bleekselderij toe te voegen, of een avocado, altijd goed 🙂

 • Marlissa

  21 september 2014 at 09:17 Beantwoorden

  De eerste twee lijken mij ook heerlijk!

 • Ageeth

  21 september 2014 at 08:26 Beantwoorden

  Het ziet er heerlijk uit en wat is je 2e foto mooi!!!

 • Emily van Kampen

  21 september 2014 at 07:03 Beantwoorden

  Volgens mij zijn ze niet alleen kids proef, maar ook gewoon heel lekker! Ook voor degenen die allang geen kids meer zijn 🙂

Plaats een reactie