3 x gezonde komkommerhapjes

3 x gezonde komkommerhapjes

Ik hou van hapjes! Je kunt mij niet blijer maken dan met een plank vol lekkers. Ik hou van kaasjes, toastjes met lekkere smeersels, tortillachips met verse guacamole, bitterballen en kaasstengels. In het weekend staat er dan ook regelmatig een borrelplank op tafel. Om de wat ongezondere snacks af te wisselen maak ik vaak ook komkommerhapjes. Soms leg ik er gewoon wat stukjes komkommer bij, of ik maak een lekkere yoghurtdip met crudités.

Met komkommer kun je zo ontzettend veel doen. Het is lekker fris bij een stukje kaas, je kunt het als kuipje gebruiken voor een salade, of je rolt hem op als een wrapje. Op deze manier heb je hele leuke, lekkere maar vooral ook gezonde hapjes. Daar kan je best mee aankomen op een feestje toch?

Komkommerbakjes met garnalen
komkommerhapjes
Komkommer gaat heel goed samen met garnalen of gerookte vis. Snij een komkommer in stukken van 3 cm. Hol ze een klein beetje uit met een lepeltje of een parisienne boortje. Meng 100 gr Hollandse garnalen met 1 el mayonaise en 1 el Griekse yoghurt. Breng de garnalensalade op smaak met peper, zout en wat verse bieslook. Vul de komkommerbakjes met de garnalensalade.

Komkommer met kruidenkaas
komkommerhapjes 2
Komkommer en kruidenkaas zijn meant to be. Neem 2 flinke lepels naturel roomkaas. Hak wat bieslook fijn en meng dit door de roomkaas. Snij een komkommer doormidden. Schraap de zaadlijsten, het binnenste gedeelte, eruit met een theelepeltje. Vul de holte op met de kruidenkaas. Laat de komkommer even opstijven in de koelkast en snij hem dan in plakjes van 1 cm dik.

Komkommerwraps met hummus
komkommerhapjes 1
Zien deze rolletjes er niet feestelijk uit? Maak met een kaasschaaf dunne plakken van de buitenste zijden van de komkommer. Het binnenste gedeelte van de komkommer kun je niet gebruiken, dit is te nat. Dep de plakken droog met een keukenpapiertje. Verdeel wat hummus of roomkaas over een plakjes. Leg een klein reepje paprika en wat worteljulienne op de komkommer. Rol het komkommerhapje op.

Maak jij wel eens komkommerhapjes?

Deze recepten zijn voedselzandloper proof m.u.v. de Griekse yoghurt. Deze kun je weglaten.

19 september 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in