Caramel Latte Macchiato Maken

Caramel Latte Macchiato Maken

Zelf caramel latte macchiato maken? Say goodbye to Starbucks dit kan jij zelf. Ik ben een coffeelover! Ik drink mijn koffie eigenlijk altijd zwart, puur in zijn eenvoud. In het weekend neem ik wel eens een cappuccino of een extra lekkere koffie zoals een Caramel Latte Macchiato of een Frappuccino. Wist je dat je dit ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Ik weet sinds kort hoe dat moet. Barista Mike van Vapiano heeft mij geleerd hoe dit moet. Macchiato betekent gevlekte melk, een stevig melkschuim met daarin een sterke espresso. Het belang van een goede macchiato is dat je volle verse melk gebruikt. Met de Senseo melkopschuimer maak je in een handomdraai een mooi en stevig schuim. Om het extra speciaal te maken, voegde ik nog gecondenseerde melk en caramelsiroop toe. Ik laat je zien hoe je deze Caramel Latte Macchiato maakt.

Stap 1
senseo melkopschuimer
Giet 1 groot glas melk in de melkopschuimer. Maak er een stevig melkschuim van. Het is zo fluffy.

Stap 2
caramel latte macchiato
Verdeel 1 el gecondenseerde melk over de bodem van een groot glas. Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt bij de koffiemelk. Het zit in een blikje.

Stap 3
caramel latte macchiato
Giet de opgeklopte melk op de gecondenseerde melk. Vul het glas tot ongeveer 3 cm onder de rand.

Stap 4
senseo up
Zet een sterke espresso.

Stap 5
caramel latte macchiato
Schenk de espresso voorzichtig in het midden van de melk. De koffie zal zich door het gewicht automatisch naar het midden van het glas verplaatsen.

Stap 6
Maak de caramel latte macchiato af met een lekkere drizzle caramelsiroop. De caramelsiroop van Douwe Egberts is verkrijgbaar in de supermarkt.

caramel latte macchiato Serveer de Caramel Latte Macchiato meteen. Het romige van de melk met de caramelsiroop is echt zo delish.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (42 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in