Latte macchiato

Latte macchiato

Zo’n latte macchiato is toch genieten? Een feestje om voor jezelf te maken. Maar hoe maak je een latte macchiato? De truc is dat je eerst opgeklopte melk in je glas doet en daarna de koffie toevoegt. Je kunt latte macchiato maken met halfvolle, volle of zelfs plantaardige melk. Wat je maar wilt! Aan de koffie hebben we een scheutje caramelsiroop toegevoegd. Een latte macchiato caramel dus eigenlijk! Het romige van de melk met de caramelsiroop is echt zo lekker. Je moet zelf de slingers ophangen toch? Nog meer lekkere drankjes zelf maken? Kijk dan eens even hier.

Verschil cappuccino en latte macchiato

Met al die koffievariaties kun je soms in de war raken. Wat is nou een cappuccino, cortado of een latte macchiato? Een latte macchiato betekent gevlekte melk, de nadruk ligt hier op de melk. Aan de melk wordt een enkele of dubbele espresso toegevoegd. Je doet de melk en het schuim in een glas en daar giet je langzaam de espresso bovenop. Deze verdeelt zich automatisch naar het midden. Een cappuccino bestaat uit een sterke espresso, warme melk en een dikke laag melkschuim. Tegenwoordig wordt hij vaak gedronken met havermelk of sojamelk. De cacao bovenop is inmiddels al lang passé, maar een sterk staaltje latte art, kunnen we des te meer waarderen. Ben je benieuwd welke koffievariaties er allemaal zijn? Dat lees je in dit artikel waar we je alles uitleggen over soorten koffie.

Latte macchiato

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 glas

  • 200 ml melk
  • 1 dubbele espresso
  • Scheutje caramelsiroop
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Giet de melk in de melkopschuimer. Maak er een stevig melkschuim van totdat het fluffy is.

  2. Zet een sterke dubbele espresso. Meng een scheutje caramelsiroop door de koffie.

  3. Schenk de espresso voorzichtig in het midden van de melk. De koffie zal zich door het gewicht automatisch naar het midden van het glas verplaatsen.

  4. Maak de latte af met een lekkere drizzle caramel.

  5. Serveer de caramel latte macchiato meteen.

Latte macchiato

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in