Menu

Healthy Bounty Ballen

Zijn jullie ook zo dol op bounty’s? Ik wel, maar als kokos addict, verbaast je dat vast niet. Ik wilde onlangs iets lekkers maken, wat toch enigszins verantwoord is en toen kwam ik op het idee van healthy bounty ballen. Normaal maak je bounty’s met gecondenseerde melk, je weet wel, dat über lekkere en zoete goedje uit een blikje.

Om ze gezonder te maken, gebruikte ik een dadelpasta, die ik zelf maakte. Ik raad je wel aan om van die dikke vlezige Medjool dadels te gebruiken en niet de ietwat droge uit de supermarkt. Er is dus geen suiker toegevoegd en dat maakt dat je deze snoepjes met een gerust hart kunt eten. Ik heb gekozen voor pure chocolade en daar zit wel iets van suiker in, maar je kunt ook voor een suikervrije choco gaan. Sinds Kris Verburgh heeft gezegd dat pure chocolade goed voor je is, doe ik daar niet zo moeilijk meer over en neem ik zijn advies ter harte.

Ingrediënten voor 10 st.
4 grote Medjool dadels
125 gr kokos
200 gr pure chocolade

Zo maak je het
De dadels moeten minimaal 3 uur weken in een bakje met water. Zet dit dus ruim van te voren klaar. De dadels zullen erg zacht worden en iets opzetten door het vocht.

Pureer de dadels glad met een staafmixer en voeg 2 tot 3 el van het weekvocht toe.

Voeg de kokos bij de dadelpasta en meng het goed door elkaar.

gezonde bounty ballen

Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Leg ze op een stukje bakpapier en laat de ballen een uurtje opstijven in de koelkast.

Laat de chocolade au bain marie smelten of in de magnetron.

gezonde bounty ballen

Leg de bounty ballen op een vork en haal ze door de chocolade. Tik de vork iets af tegen de rand van je kom en laat ze uitharden op een stukje bakpapier.

Bewaar de bounty ballen in de koelkast zo lang als je ze kunt weerstaan.

gezonde bounty ballen

Dit recept is Voedselzandloper proof!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

84 reacties

  • Sofie hoving
    18 augustus 2017 om 18:01

    Dit zou ik ook heel graag willen weten :D!

  • Brenda Roza
    14 mei 2016 om 20:08

    Weet je het aantal kcal per balletje?

  • Mieke Gerrits
    29 november 2015 om 17:04

    Bij gebrek aan dadels met abrikozen gedaan. Resultaat was ook heerlijk!

  • Marijke
    31 maart 2015 om 16:16

    Ze zijn heerlijk en makkelijk te maken. Mijn man vindt ze ook heerlijk.

  • Izaura
    17 maart 2015 om 11:40

    Bij mij op de sportschool zijn ze er helemaal fan van. Dus 1 keer in de zoveel tijd maak ik een grote lading en kunnen we lekker snacken na een uitgebreide training

  • Mara
    15 maart 2015 om 17:06

    Oeh wat zien deze er lekker uit! Sinds ik op kamers zit (alweer bijna een jaar) probeer ik al mijn snacks zelf te maken. Dit is een leuk en lekker nieuw receptje daarvoor, ga het zeker proberen!

  • Liesbeth
    11 maart 2015 om 12:58

    Ik heb de bounty ballen net gemaakt. Het was nogal brokkelig en plakte bijna niet die dadelpasta en de kokos. Heb er wat gesmolten kokosolie door gedaan. Ze liggen nu even in de koelkast en dan de chocola er nog over.
    Heb 4 grote medjool dadels en ong 70 Gr kokos gebruikt. Met 125 Gr kokos plakte het waarschijnlijk helemaal niet. Toch wat verkeerd gedaan?

  • Pauline
    6 maart 2015 om 18:58

    Leuk idee! En dat kan heel goed. Succes met de laatste loodjes.

  • Inge
    4 maart 2015 om 19:12

    wij hebben ze ook al een paar keer gemaakt! heerlijk! nou vroeg ik me af... kan je ze vooruit maken en in de diepvries bewaren? ik ben bijna uitgerekend en ik zie hier een lekkere muisjestraktatie in!

  • Pauline
    4 maart 2015 om 15:27

    Wat leuk om te horen, dank je! En veel bakplezier vandaag :)

  • ina
    4 maart 2015 om 11:23

    Hoi Pauline,

    Ik ben helemaal fan van je geworden en kijk ieder dag naar een ander recept om uit te proberen.
    Omdat ik nogal een zoetekauw ben, heb ik 't weekend deze bounty choc bollen gemaakt. Heerlijk!!!!
    Nog 1 te gaan, maar die bewaar ik voor m'n dochter.(als dat lukt)

    Daarom voor vandaag de choc banen cake(brood), het water loopt me al in de mond.
    Ben benieuwd.

  • Marjolein
    10 februari 2015 om 15:32

    Want als ze uit elkaar vallen zijn ze waarschijnlijk te droog. Geraspte kokos plakt niet echt van zichzelf.

  • Marjolein
    10 februari 2015 om 15:31

    Wat water erbij doen?

  • Marjolein
    10 februari 2015 om 15:31

    Gemaakt! bij gebrek aan een chocoladereep in de voorraadkast (goh..) door de cacao gerold. Ook een succes. Volgende keer een keer de "echte" maken.
    Nu zitten ze in een potje met een mooi lintje eromheen om cadeau te geven aan iemand die een hele dag in het ziekenhuis op wacht moet zitten morgen. Morele steun in een potje :). En een klein potje voor m'n man om mee te nemen naar z'n werk.
    En dan zijn er nog drie over die niet in de potjes pasten (echt geprobeerd hoor...) en die zijn voor mij :D. Dank voor het recept!

  • catrien
    8 februari 2015 om 15:30

    Mijn ballen zijn moeilijk Rond te maken, zijn ze dan te droog of juist te nat? Bij het vormen vallen ze steeds uit elkaar.

  • Kim
    7 februari 2015 om 17:03

    Amandel!

  • Bibi
    3 februari 2015 om 11:48

    Hi Pauline,

    Wat een leuke Blog heb je. Vooral je eigen ervaringen met proeverijen enzo... Hahaha!! Leuk!

    Een ander vraagje; Ik ben niet zo dol (lees walg) op kokos, heb je een andere variatie?

    Thx vast!
    Bibi

  • lianda
    20 januari 2015 om 14:47

    het water loopt me in de mond bij het lezen van het recept en de reacties.producten zijn bijgeschreven op het boodschappenlijstje.:) ze worden vanavond nog gemaakt hihi

  • Pauline
    11 januari 2015 om 16:09

    Je proeft het niet echt. Maar je kan ook agavesiroop of honing gebruiken als zoetmiddel.

  • joslin
    11 januari 2015 om 15:20

    Hallo, kan het ook zonder dadels gemaakt worden? vind deze namelijk echt niet lekker, of proef je er uiteindelijk niks van ?

  • Lydia
    26 november 2014 om 10:40

    Mmm.. Ik ben deze aan het maken. De balletjes staan nu in de koelkast.. Alleen de chocolade nog.. En ze kunnen alleen maar lekker zijn. Kokos en chocolade zijn echt m'n favoriet!

    Bedankt voor het recept!

  • Pauline
    13 november 2014 om 22:06

    Ohhh great idea!

  • Ingeborg
    13 november 2014 om 20:44

    Misschien niet helemaal zandloperproof meer, maar ik heb de dadels een keertje in AMARETTO laten weken............. Zo lekkerrrrr !!

  • Luc, Kontich
    29 oktober 2014 om 23:18

    Dit recept ga ik volgend weekend zeker eens uitproberen, waarschijnlijk met toevoeging van geroosterde sesamzaadjes.
    Ik ga dit recept dan wel een andere naam geven, want in Vlaanderen worden ballen doorgaans met wat anders geassocieerd...

  • Luc, Kontich
    29 oktober 2014 om 23:15

    Maakt weinig uit, zou ik denken...

  • Kelly
    15 oktober 2014 om 10:14

    U spreekt hier over pure chocolade. Gaat het om gewone pure of vanaf 70%?

  • Pauline
    3 oktober 2014 om 20:19

    Altijd rasp.

  • Tania
    3 oktober 2014 om 08:20

    Hallo Pauline!
    Gebruik je voor dit recept kokosrasp of verse stukjes kokos? :-)

  • Honnepon
    17 september 2014 om 12:24

    Ben ik blij dat mijn man niet van kokos houdt ;)

  • Evelien
    27 augustus 2014 om 20:51

    Heeerlijk!! Ook de kinderen vinden ze lekker! Recept gekregen van een kennisjes en ik ben helemaal weg van je recepten Pauline! Groetjes uit Curacao!

  • Marloesje
    24 augustus 2014 om 15:24

    Deze ga ik morgen op mijn vrije dag maken!

  • Pauline
    13 augustus 2014 om 22:25

    Haha leuk om te horen. En je kunt het proberen met minder. Al is chocolade fondue natuurlijk ook heel fijn.

  • Kim
    13 augustus 2014 om 17:19

    Bedankt voor dit heerlijke recept :D! Hier thuis vinden we de bounty ballen lekkerder dan de echte Bounty's! Al die toegevoegde suikers in Bounty's zijn helemaal niet nodig. Mijn zus vraagt nu al wanneer ik ze nog een keer maak. Ik had alleen wel veel gesmolten chocolade over. 100 gram ipv 200 gram is misschien ook wel genoeg. Maar zo erg vonden ze dat hier thuis niet: terwijl de bounty ballen hard werden konden we chocolade fonduen ;).

  • Pauline
    5 augustus 2014 om 14:23

    Ja dat kan wel, alleen zijn die vaak net iets droger, voeg eventueel een klein scheutje water toe als het niet blijft plakken.

  • N.
    4 augustus 2014 om 16:39

    Klink erg lekker! Kan dit ook met normale ontpitte dadels?

  • Ruth
    24 juli 2014 om 21:55

    Lekker! De Medjoel dadels hebben ze bij ons bij de notenhandel...

  • Sacha
    21 juni 2014 om 15:38

    Wauw, ze smaken nog beter dan ik had verwacht! Bedankt voor het recept!

  • Inge
    6 juni 2014 om 18:44

    Als je echt snel zin hebt in dit lekkers, kun je de dadels ook even koken in een klein beetje water. Met de staafmixer pureren etc...

  • Pauline
    21 mei 2014 om 11:47

    Een dadel weegt ongeveer 22 gram, dus je hebt bijna 100 gram want ze nemen ook wat van het vocht op.

  • Renata
    21 mei 2014 om 10:14

    Ik heb ze gevonden... De dadels. Maar zo groot vind ik ze niet. Hoeveel gram heb je met 4 dadels?

  • Pauline
    20 mei 2014 om 21:06

    Bij de Turk ;)

  • Renata
    20 mei 2014 om 20:58

    Waar haal je die medjol dadels dan?

  • Pauline
    14 mei 2014 om 17:49

    Oh that sounds good.

  • conny van leeuwen
    14 mei 2014 om 14:19

    Ik liet de dadels weken in sinaasappelsap en voegde sinaasappelrasp aan de chocolade toe. Heerlijk! Een aanrader.

  • Pauline
    11 mei 2014 om 14:27

    Haha ik kan het je niet kwalijk nemen

  • vivian
    11 mei 2014 om 13:39

    Nou................gisteren gemaakt, nu alweer op :-) Deze zijn echt veeeeeeeeeeeeeeeeel te lekker.

  • Pauline
    10 mei 2014 om 23:10

    Jaa ik krijg alweer trek :)

  • Susan
    10 mei 2014 om 22:26

    Gemaakt! Vallen erg in de smaak hier. Heerlijke combi van zo'n dikke harde laag chocola die als je erin bijt uitkomt bij een zachte kokosvulling...

  • ZONDERZOOI
    9 mei 2014 om 22:10

    Wauw heerlijk, snel een keertje maken!!

  • Geertrui
    8 mei 2014 om 20:42

    Ik heb ze gemaakt met vijgen en ze zijn echt heerlijk. Volgende keer probeer ik de dadels. Bedankt voor dit heerlijke en originele recept!

  • Pauline
    8 mei 2014 om 13:41

    Dat kan zeker, net zoveel mengen totdat je een dikke massa krijgt die aan elkaar blijft plakken.

  • Pauline
    8 mei 2014 om 13:33

    Ik denk het wel, ik zou ze wel eerst even laten weken, want vijgen zijn over het algemeen harder dan dadels.

  • Geertrui
    8 mei 2014 om 13:08

    Zou je dit ook kunnen maken met vijgen? Heb hier namelijk nog een een grote reserve aan vijgen. Ze zien er in ieder geval heerlijk uit.

  • Jack
    7 mei 2014 om 22:31

    Esmee,
    Qua groente ben ik het met je eens, maar qua fruit zeker niet! Als je je volstopt met fruit krijg je echt veel teveel suiker binnen.

  • ann
    7 mei 2014 om 15:09

    Ik had voor een feest jouw recept gebruikt en ze waren héél lekker.
    Nu deze eens proberen, nog gemakkelijker.

  • Iris
    7 mei 2014 om 13:15

    Enig idee of het met dadelpasta kan (en hoeveel ongeveer?) En cacaopoeder ipv chocola? Of wordt dat een drama denk je? Ze zien er echt zó lekker uit dat ik verslaving voel aankomen...

  • Pauline
    6 mei 2014 om 21:54

    Oke, de ballen staan in de koelkast. Kan niet wachten!

  • Linda | VoorJouGespot.nl
    6 mei 2014 om 21:10

    Dat ziet er weer heerlijk uit! Dankjewel voor het delen van het recept.

  • Esmée - Essusweetslife
    6 mei 2014 om 21:09

    Het is een vrucht, dus gezond. Er bestaat een raar idee over een "maximum" aan fruit. Je kunt naar hartenlust eten aan groente en fruit.

  • Pauline
    6 mei 2014 om 19:50

    Jaaaa ik ook

  • Daniëlle
    6 mei 2014 om 18:52

    Wat makkelijk te maken zeg, lekker!

  • Jack
    6 mei 2014 om 17:00

    Ziet er lekker uit! Voor de goede orde: dadels bestaan voor ongeveer 80% uit suiker dus ik weet niet of je dit nou perse gezond kunt noemen. Gezonder dan een gewone bounty, dat dan weer wel.

  • MySimplySpecial
    6 mei 2014 om 15:45

    Wat een goed recept!

  • Dita
    6 mei 2014 om 14:29

    Oeh lekker, ben er dol op!

  • Juliette
    6 mei 2014 om 14:09

    Zo simpel, moet ik echt even gaan proberen!

  • Caroline
    6 mei 2014 om 13:14

    Ook dit ga ik weer proberen, ben gek op pure Bounty's.... ;-)

  • Pauline
    6 mei 2014 om 11:04

    Ze zijn vrij stevig, door het opstijven in de koelkast. Als ze nog te zacht zijn, kun je ze ook in de vriezer doen.

  • Pauline
    6 mei 2014 om 11:03

    Haha thanks :)

  • Sarah
    6 mei 2014 om 10:40

    Ben gek op dadels en heb deze combinatie nooit geproefd. Ziet er goed uit!

  • Miranda
    6 mei 2014 om 10:35

    Oei dat ziet er superlekker en simpel uit. Ik heb NU zin in chocola door de mooie foto's:) haha

  • Nicole
    6 mei 2014 om 10:10

    Ze zien er heerlijk uit en ook niet zo zoet, wat de orginele wel zijn. Snel proberen dus.

  • Pauline
    6 mei 2014 om 09:55

    Met een vork, niet prikken trouwens. Ik heb de tekst iets aangepast.

  • Marleen
    6 mei 2014 om 09:54

    Oh wat zien die er heerlijk uit, die wil ik zeker een keer proberen.

  • Bibi
    6 mei 2014 om 09:42

    Een tip voor suikervrije chocolade: verhit circa 3 el kokosolie en roer daar van het vuur af 2 el cacao doorheen. Eventueel zoeten met palmsuiker o.i.d. (liever geen stroperige vervangers zoals agave of honing, dat zinkt weg). Laat de choco wat afkoelen en roer hier je kokosballen doorheen! Stuk goedkoper dan suikervrije chocolade kopen!

    PS. je kan natuurlijk de hoeveelheden kokosolie en cacao aanpassen naar eigen smaak

  • Marije
    6 mei 2014 om 09:31

    Oef, dat wil ik ook maken! Ziet er heerlijk uit!

  • Joyce
    6 mei 2014 om 09:27

    Hmmm! Supereasy en gezond! Love it! Ik hou wel van kokos en chocolade, maar om de een of andere reden vind ik bounty's weer niet lekker haha! Maar zien jouw heerlijke balletjes er onweerstaandbaar uit :)

  • Jaimy en Laura
    6 mei 2014 om 09:17

    Oeh la la! Lijkt me heerlijk!

  • Silphya
    6 mei 2014 om 09:08

    Oh wat ontzettend lekker! Net als Uniflame ben ik benieuwd naar hoe je die balletjes fatsoenlijk door de chocolade heen haalt...

  • Uniflame
    6 mei 2014 om 09:00

    Wat is de truc om de balletjes door de chocolade te halen zonder dat het een enorme kliederboel wordt? Zijn deze stevig genoeg om een prikkertje in te steken? Of heb je daar een andere manier voor?

  • Mirjam
    6 mei 2014 om 08:56

    Dit ga ik van het weekend maken!! Ben dol op kokos!

  • Susanne
    6 mei 2014 om 08:56

    Lekker! Toevallig heb ik op bijna dezelfde manier zo laatst zo bounty's gemaakt. Ik vond het veel lekkerder dan verwacht!

  • Manon
    6 mei 2014 om 08:43

    Wow maar 3 ingrediënten en drie hele lekkere, dit ga ik zeker een keer maken lijkt me nog lekkerder dan echte bounty's, wat voor kokos gebruik je van die snippers achtige kokos?

  • Kelly caresse
    6 mei 2014 om 08:26

    Mmm ik ben dol op de gezonde bounty snacks! Toevallig heb ik ze onlangs ook gedeeld, maar dan met wat honing erin en kokosboter, echt lekker! Deze variant is nog makkelijker, love it!

  • Petra
    6 mei 2014 om 08:23

    Wat klink dit onwijs lekker....

Reactie plaatsen