fbpx
Menu

Healthy Bounty Ballen

Zijn jullie ook zo dol op bounty’s? Ik wel, maar als kokos addict, verbaast je dat vast niet. Ik wilde onlangs iets lekkers maken, wat toch enigszins verantwoord is en toen kwam ik op het idee van healthy bounty ballen. Normaal maak je bounty’s met gecondenseerde melk, je weet wel, dat über lekkere en zoete goedje uit een blikje.

Om ze gezonder te maken, gebruikte ik een dadelpasta, die ik zelf maakte. Ik raad je wel aan om van die dikke vlezige Medjool dadels te gebruiken en niet de ietwat droge uit de supermarkt. Er is dus geen suiker toegevoegd en dat maakt dat je deze snoepjes met een gerust hart kunt eten. Ik heb gekozen voor pure chocolade en daar zit wel iets van suiker in, maar je kunt ook voor een suikervrije choco gaan. Sinds Kris Verburgh heeft gezegd dat pure chocolade goed voor je is, doe ik daar niet zo moeilijk meer over en neem ik zijn advies ter harte.

Ingrediënten voor 10 st.
4 grote Medjool dadels
125 gr kokos
200 gr pure chocolade

Zo maak je het
De dadels moeten minimaal 3 uur weken in een bakje met water. Zet dit dus ruim van te voren klaar. De dadels zullen erg zacht worden en iets opzetten door het vocht.

Pureer de dadels glad met een staafmixer en voeg 2 tot 3 el van het weekvocht toe.

Voeg de kokos bij de dadelpasta en meng het goed door elkaar.

gezonde bounty ballen

Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Leg ze op een stukje bakpapier en laat de ballen een uurtje opstijven in de koelkast.

Laat de chocolade au bain marie smelten of in de magnetron.

gezonde bounty ballen

Leg de bounty ballen op een vork en haal ze door de chocolade. Tik de vork iets af tegen de rand van je kom en laat ze uitharden op een stukje bakpapier.

Bewaar de bounty ballen in de koelkast zo lang als je ze kunt weerstaan.

gezonde bounty ballen

Dit recept is Voedselzandloper proof!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

84 reacties

  • Brenda Roza
    14 mei 2016 om 20:08

    Weet je het aantal kcal per balletje?

    Beantwoorden
  • Sofie hoving
    18 augustus 2017 om 18:01

    Dit zou ik ook heel graag willen weten :D!

    Beantwoorden
  • Mieke Gerrits
    29 november 2015 om 17:04

    Bij gebrek aan dadels met abrikozen gedaan. Resultaat was ook heerlijk!

    Beantwoorden
  • Marijke
    31 maart 2015 om 16:16

    Ze zijn heerlijk en makkelijk te maken. Mijn man vindt ze ook heerlijk.

    Beantwoorden
  • Izaura
    17 maart 2015 om 11:40

    Bij mij op de sportschool zijn ze er helemaal fan van. Dus 1 keer in de zoveel tijd maak ik een grote lading en kunnen we lekker snacken na een uitgebreide training

    Beantwoorden
  • Mara
    15 maart 2015 om 17:06

    Oeh wat zien deze er lekker uit! Sinds ik op kamers zit (alweer bijna een jaar) probeer ik al mijn snacks zelf te maken. Dit is een leuk en lekker nieuw receptje daarvoor, ga het zeker proberen!

    Beantwoorden
  • Liesbeth
    11 maart 2015 om 12:58

    Ik heb de bounty ballen net gemaakt. Het was nogal brokkelig en plakte bijna niet die dadelpasta en de kokos. Heb er wat gesmolten kokosolie door gedaan. Ze liggen nu even in de koelkast en dan de chocola er nog over.
    Heb 4 grote medjool dadels en ong 70 Gr kokos gebruikt. Met 125 Gr kokos plakte het waarschijnlijk helemaal niet. Toch wat verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
  • Inge
    4 maart 2015 om 19:12

    wij hebben ze ook al een paar keer gemaakt! heerlijk! nou vroeg ik me af... kan je ze vooruit maken en in de diepvries bewaren? ik ben bijna uitgerekend en ik zie hier een lekkere muisjestraktatie in!

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 maart 2015 om 18:58

    Leuk idee! En dat kan heel goed. Succes met de laatste loodjes.

    Beantwoorden
  • ina
    4 maart 2015 om 11:23

    Hoi Pauline,

    Ik ben helemaal fan van je geworden en kijk ieder dag naar een ander recept om uit te proberen.
    Omdat ik nogal een zoetekauw ben, heb ik 't weekend deze bounty choc bollen gemaakt. Heerlijk!!!!
    Nog 1 te gaan, maar die bewaar ik voor m'n dochter.(als dat lukt)

    Daarom voor vandaag de choc banen cake(brood), het water loopt me al in de mond.
    Ben benieuwd.

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 maart 2015 om 15:27

    Wat leuk om te horen, dank je! En veel bakplezier vandaag :)

    Beantwoorden
  • Marjolein
    10 februari 2015 om 15:31

    Gemaakt! bij gebrek aan een chocoladereep in de voorraadkast (goh..) door de cacao gerold. Ook een succes. Volgende keer een keer de "echte" maken.
    Nu zitten ze in een potje met een mooi lintje eromheen om cadeau te geven aan iemand die een hele dag in het ziekenhuis op wacht moet zitten morgen. Morele steun in een potje :). En een klein potje voor m'n man om mee te nemen naar z'n werk.
    En dan zijn er nog drie over die niet in de potjes pasten (echt geprobeerd hoor...) en die zijn voor mij :D. Dank voor het recept!

    Beantwoorden
  • catrien
    8 februari 2015 om 15:30

    Mijn ballen zijn moeilijk Rond te maken, zijn ze dan te droog of juist te nat? Bij het vormen vallen ze steeds uit elkaar.

    Beantwoorden
  • Marjolein
    10 februari 2015 om 15:31

    Wat water erbij doen?

    Beantwoorden
  • Marjolein
    10 februari 2015 om 15:32

    Want als ze uit elkaar vallen zijn ze waarschijnlijk te droog. Geraspte kokos plakt niet echt van zichzelf.

    Beantwoorden
  • lianda
    20 januari 2015 om 14:47

    het water loopt me in de mond bij het lezen van het recept en de reacties.producten zijn bijgeschreven op het boodschappenlijstje.:) ze worden vanavond nog gemaakt hihi

    Beantwoorden
  • joslin
    11 januari 2015 om 15:20

    Hallo, kan het ook zonder dadels gemaakt worden? vind deze namelijk echt niet lekker, of proef je er uiteindelijk niks van ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 januari 2015 om 16:09

    Je proeft het niet echt. Maar je kan ook agavesiroop of honing gebruiken als zoetmiddel.

    Beantwoorden
  • Lydia
    26 november 2014 om 10:40

    Mmm.. Ik ben deze aan het maken. De balletjes staan nu in de koelkast.. Alleen de chocolade nog.. En ze kunnen alleen maar lekker zijn. Kokos en chocolade zijn echt m'n favoriet!

    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Ingeborg
    13 november 2014 om 20:44

    Misschien niet helemaal zandloperproof meer, maar ik heb de dadels een keertje in AMARETTO laten weken............. Zo lekkerrrrr !!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 november 2014 om 22:06

    Ohhh great idea!

    Beantwoorden
  • Luc, Kontich
    29 oktober 2014 om 23:18

    Dit recept ga ik volgend weekend zeker eens uitproberen, waarschijnlijk met toevoeging van geroosterde sesamzaadjes.
    Ik ga dit recept dan wel een andere naam geven, want in Vlaanderen worden ballen doorgaans met wat anders geassocieerd...

    Beantwoorden
  • Kelly
    15 oktober 2014 om 10:14

    U spreekt hier over pure chocolade. Gaat het om gewone pure of vanaf 70%?

    Beantwoorden
  • Luc, Kontich
    29 oktober 2014 om 23:15

    Maakt weinig uit, zou ik denken...

    Beantwoorden
  • Tania
    3 oktober 2014 om 08:20

    Hallo Pauline!
    Gebruik je voor dit recept kokosrasp of verse stukjes kokos? :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 oktober 2014 om 20:19

    Altijd rasp.

    Beantwoorden
  • Bibi
    3 februari 2015 om 11:48

    Hi Pauline,

    Wat een leuke Blog heb je. Vooral je eigen ervaringen met proeverijen enzo... Hahaha!! Leuk!

    Een ander vraagje; Ik ben niet zo dol (lees walg) op kokos, heb je een andere variatie?

    Thx vast!
    Bibi

    Beantwoorden
  • Kim
    7 februari 2015 om 17:03

    Amandel!

    Beantwoorden
  • Honnepon
    17 september 2014 om 12:24

    Ben ik blij dat mijn man niet van kokos houdt ;)

    Beantwoorden
  • Evelien
    27 augustus 2014 om 20:51

    Heeerlijk!! Ook de kinderen vinden ze lekker! Recept gekregen van een kennisjes en ik ben helemaal weg van je recepten Pauline! Groetjes uit Curacao!

    Beantwoorden
  • Marloesje
    24 augustus 2014 om 15:24

    Deze ga ik morgen op mijn vrije dag maken!

    Beantwoorden
  • Kim
    13 augustus 2014 om 17:19

    Bedankt voor dit heerlijke recept :D! Hier thuis vinden we de bounty ballen lekkerder dan de echte Bounty's! Al die toegevoegde suikers in Bounty's zijn helemaal niet nodig. Mijn zus vraagt nu al wanneer ik ze nog een keer maak. Ik had alleen wel veel gesmolten chocolade over. 100 gram ipv 200 gram is misschien ook wel genoeg. Maar zo erg vonden ze dat hier thuis niet: terwijl de bounty ballen hard werden konden we chocolade fonduen ;).

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 augustus 2014 om 22:25

    Haha leuk om te horen. En je kunt het proberen met minder. Al is chocolade fondue natuurlijk ook heel fijn.

    Beantwoorden
  • N.
    4 augustus 2014 om 16:39

    Klink erg lekker! Kan dit ook met normale ontpitte dadels?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 augustus 2014 om 14:23

    Ja dat kan wel, alleen zijn die vaak net iets droger, voeg eventueel een klein scheutje water toe als het niet blijft plakken.

    Beantwoorden
  • Ruth
    24 juli 2014 om 21:55

    Lekker! De Medjoel dadels hebben ze bij ons bij de notenhandel...

    Beantwoorden
  • Sacha
    21 juni 2014 om 15:38

    Wauw, ze smaken nog beter dan ik had verwacht! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Inge
    6 juni 2014 om 18:44

    Als je echt snel zin hebt in dit lekkers, kun je de dadels ook even koken in een klein beetje water. Met de staafmixer pureren etc...

    Beantwoorden
  • Renata
    21 mei 2014 om 10:14

    Ik heb ze gevonden... De dadels. Maar zo groot vind ik ze niet. Hoeveel gram heb je met 4 dadels?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 mei 2014 om 11:47

    Een dadel weegt ongeveer 22 gram, dus je hebt bijna 100 gram want ze nemen ook wat van het vocht op.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen